Daan Quaars stopt na vijf jaar als wethouder

Daan Quaars legt eind september zijn taken als wethouder voor Breda neer. Hij gaat aan de slag als directeur/bestuurder van de Logistics Community Brabant.

Daan Quaars is sinds een jaar wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Digitalisering, Mobiliteit en Sport. De collegeperiode hiervoor was hij ook vier jaar wethouder namens de VVD. In totaal is hij dus vijf jaar wethouder voor Breda geweest. Daan Quaars: “De werelden van logistiek, digitalisering, innovatie en onderzoek hebben me altijd getrokken. En als directeur/bestuurder van de Logistics Community Brabant komt dit samen. Voor mij een bijzondere kans die niet vaak langs komt, en die ik dus niet wilde laten lopen.” 

Hij gaat het werk als wethouder en in de politiek wel missen. “Wethouder is één van de allermooiste functies die er is. Hoe bijzonder is het dat je dat werk mag doen voor je eigen stad! De afgelopen jaren heb ik de unieke kans gehad om te bouwen aan een nog mooier Breda. Als stagiair ben ik ooit begonnen bij de gemeente Breda met werken aan het project de Nieuwe Mark. Het was tof om als wethouder weer aan hetzelfde project te mogen werken. En denk aan andere hoogtepunten zoals de bouw van De Kragt, ’t Zoet, La Vuelta en de plannen voor de oostkant van het centrum van Breda, die we net hebben vastgelegd in het Ambitiedocument Centrum Oost. Echt te veel om op te noemen! Momenten die ik nooit meer zal vergeten, en ik hoop veel Bredanaars met mij. Niet alleen alle mooie momenten zijn onvergetelijk, maar ook al die fijne mensen met wie ik heb mogen samenwerken. Ik ben de politiek nog helemaal niet beu. Maar na 20 jaar in de Bredase politiek – in verschillende rollen – is het eind september tijd om te stoppen. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere wereld. Door de afgelopen jaren is Breda me nog dierbaarder geworden dan het altijd al was!”

Burgemeester Paul Depla: “Wij willen grote waardering uitspreken voor Daan zijn langdurige inzet voor onze stad. Alles wat hij doet, is gericht op verbinding. Hij zit vol creativiteit, vernieuwing, en is echt geworteld in Breda. Als wethouder heeft hij aan veel moois gewerkt. Van de eerste wethouder Digitalisering, ontwikkelaar van de toekomstvisie op ‘t Zoet, tot wethouder Carnaval en NAC. Ik heb Daan leren kennen als iemand die altijd nadenkt hoe hij het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk kan maken. Het meest treffende voorbeeld hiervan is de doortocht van La Vuelta door de Grote Kerk. We gaan Daan ontzettend missen als oliemannetje in de Bredase politiek. We zijn blij dat hij die kwaliteiten nu kan blijven inzetten voor het LCB. We wensen hem daarbij alle succes!”

Het is nog niet bekend wie Daan Quaars eind september gaat opvolgen als wethouder.