Cameratoezicht Meidoornstraat

In de vroege ochtend van 1 juli is er rond 4.20 uur een explosie geweest in de Meidoornstraat, waarbij twee woningen beschadigd zijn geraakt. Naar aanleiding van dit incident heeft locoburgemeester Arjen van Drunen, in overleg met politie en justitie, besloten om vandaag, 1 juli 2023 tijdelijk een mobiele camera te plaatsen vlakbij de panden waar het incident heeft plaatsgevonden. 

De omstandigheden rondom het incident zorgen ervoor dat we de omgeving van deze panden voorlopig extra in de gaten willen houden in het kader van openbare orde en veiligheid. We doen dit door extra surveillance van boa’s en politie en het plaatsen van een mobiele camera. De camera wordt geplaatst bij de kruising van de Ahornstraat en de Meidoornstraat. 

Deze twee zaken werken preventief en kunnen helpen om nieuwe incidenten in de straat te voorkomen. Als er toch iets gebeurt dan helpt de camera bij de opsporing van verdachten. Het is nog onduidelijk hoe lang de camera blijft staan. We overleggen dit in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

Het is volkomen begrijpelijk dat dit grote impact heeft op de bewoners in de omgeving van de Meidoornstraat.

Arjen van Drunen
Locoburgemeester

Locoburgemeester Arjen van Drunen: “Het is volkomen begrijpelijk dat dit grote impact heeft op de bewoners in de omgeving van de Meidoornstraat. Iedereen moet zich veilig voelen in zijn of haar wijk. Het is belangrijk om uw zorgen te delen. Dat kan bijvoorbeeld bij Slachtofferhulp (via 0800-6134) of via uw wijkagent (via 0900-8844).”