Bredaille: Bredase Meelopers gaan voor een toptijd!

Voor het derde jaar op een rij organiseert gemeente Breda in samenwerking met AV Sprint en vijf jaarlijks terugkerende Bredase hardloopevenementen de Bredaille. Vanaf nu kan iedereen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor dé Bredase eremedaille. Om deze in november te mogen ontvangen, lopen ‘meelopers’ minstens drie van de vijf hardloopevenementen uit. Nieuw aan de Bredaille-ceremonie is de toevoeging van toptijden. Bovendien is er een extra verrassing voor iedereen die alle lopen uitrent.

Op naar weer een mooi hardloopseizoen. En dit jaar hopelijk nóg meer deelnemers aan de Bredaille.

Wethouder Eddie Förster (Sport)

Wethouder Eddie Förster (Sport): “Hardlopen wordt steeds populairder in en om Breda. Dat blijkt wel uit de komst van de Wings for Life World Run en de Bredase Marathon. En terecht, het is ook heerlijk om hard te lopen door onze mooie groene stad. Op naar weer een mooi hardloopseizoen. En dit jaar hopelijk nóg meer deelnemers aan de Bredaille. Zelf ga ik in ieder geval meedoen!”

Bredaille

De vijf hardloopevenementen die meetellen voor de Bredaille zijn de Haagse Beemdenloop, De Dorpsloop in Teteringen, De Tien van ’t Aogje, De 5 van Bavel en de Bredase Singelloop. Iedereen die zich nu aanmeldt en minimaal drie hardloopevenementen uitloopt, ontvangt in het najaar de Bredaille. Vorig jaar kwamen maar liefst 461 hardlopers in aanmerking. Dat is ruim twee keer zoveel als het eerste jaar. De hardlopers kregen de Bredaille uitgereikt tijdens de Bredaille Ceremonie in de Mezz.

Nieuw: toptijd en extra verrassing

Bij de Bredaille gaat het vooral om het plezier, maar voor sommigen zeker ook om de prestatie die geleverd wordt. Dit jaar is er extra aandacht voor meelopers die een toptijd hebben gelopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erevermeldingen van toptijden tijdens de Bredaille Ceremonie. Bovendien is er een extra verrassing voor iedereen die alle lopen uitrent. De Bredaille Ceremonie vindt in november plaats.  

Aanmelden

Aanmelden voor de Bredaille kan vanaf nu via www.bredaille.nl.