Breda krijgt de sleutels van De Kragt

Nieuwe indoor sportvoorziening opent in september haar deuren.

Wethouder Daan Quaars kreeg vandaag de sleutels van De Kragt overhandigd door de aannemer van dit nieuwe sportcentrum, Van Wijnen Breda. De indoorsportvoorziening aan de Terheijdenseweg wordt dé ontmoetingsplaats voor sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten, wijkbewoners… een plek voor iedereen. 4 september a.s. opent De Kragt officieel haar deuren.

Alles om ervoor te zorgen dat De Kragt een plek wordt waar je graag samenkomt en inclusief kunt bewegen.

Wethouder Daan Quaars

Daan Quaars is verguld met dit moment: “Echt supergaaf dat we vandaag de sleutels van dit geweldige gebouw krijgen. Nu mogen wij aan de slag om de inspirerende plek klaar te stomen voor de opening. Zo worden bijvoorbeeld nog de klimwanden gemonteerd, de valmatten, turnkasten, ballenrekken klaargezet en het krachthonk, de horeca-, kantoor-, fysio- en vergaderruimtes worden ingericht. Ook de buitenruimte wordt nog aangepakt. Onder andere met kunst in de buitenruimte. Alles om ervoor te zorgen dat De Kragt een plek wordt waar je graag samenkomt en inclusief kunt bewegen. Waar iedereen mee kan doen. En waar je als talent het beste uit jezelf kunt halen. Samen met het netwerk ‘De Kragt van Talent’, de professionals die er dagelijks aan de slag zijn en de inspirerende leeromgeving zorgen we ervoor dat het een plek wordt waar iedereen verder op weg wordt geholpen. Ik kan niet wachten tot de opening in september.”

Betrokken

De Gemeente Breda ontwikkelde De Kragt samen met verschillende partners. Naast Curio, AV Sprint en de Atletiekunie waren verschillende sportbonden en sportverenigingen, bewoners en maatschappelijke partners uit de Hoge Vucht betrokken bij het maken van het ontwerp.

De Kragt biedt ruimte aan regionale talentprogramma’s, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen van Curio, breedtesportverenigingen, Fontys Sportkunde Partnership, en andere (sport)organisaties. Daarnaast heeft De Kragt de functie als ontmoetingsplek voor studenten en wijkbewoners en uitvalsbasis voor zowel sportprofessionals als amateursporters. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans bieden zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Een belangrijke trekker daarbij is de indoor atletiekhal waarvan er in Nederland tot nu toe nog maar 10 toegankelijke hallen zijn.  

Sporters uit Breda en omstreken kunnen hier op hoog niveau trainen en wedstrijden spelen.

Wethouder Daan Quaars

Wethouder Daan Quaars hierover: “Dit wordt echt de plek in zuid Nederland met een hele grote aantrekkingskracht voor iedereen die iets met sport en bewegen heeft. Sporters uit Breda en omstreken kunnen hier op hoog niveau trainen en wedstrijden spelen. Een plek waar onderwijs, de buurt, talenten, verenigingen, top- en breedtesport samenkomen. Elkaar ontmoeten en versterken. En een prachtige uitbreiding van de sportboulevard in Breda.”  

Over De Kragt

De Kragt krijgt een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekaccommodatie, een Kragthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid waar gezonde voeding voorop staat. Met een buitenruimte die een groene en sportieve en culturele invulling krijgt en daardoor sport, bewegen en ontmoeting in de wijk stimuleert. Een ontwerp van AGS-architecten Amsterdam en de landschapsarchitect van de gemeente Breda.