Aandacht voor veilig fietsen dankzij de ValOpShop

Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers. De gemeente Breda vraagt hier met de ValOpShop extra aandacht voor. Het busje van de ValOpShop is deze week op verschillende plekken in de stad te vinden. Wethouder Eddie Förster heeft vanochtend samen met het campagneteam de eerste fietsverlichting uitgedeeld.

Goede fietsverlichting

Het campagneteam van de ValOpShop gaat op een positieve manier in gesprek met fietsers en voetgangers die toevallig voorbij komen. Fietsers die zonder licht fietsen, krijgen fietslampjes mee. Ook heeft het campagneteam een kleine attentie voor fietsers die al goede verlichting hebben.

Wethouder Eddie Förster (Veiligheid): “Goede fietsverlichting is enorm belangrijk, zeker tijdens deze donkere dagen. Als automobilist zie je een fietser zonder verlichting snel over het hoofd. Dit kan zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Ik zou ouders ook op willen roepen om het hier met je kinderen over te hebben.”

De handhavers van de gemeente gaan tegelijkertijd ook strenger controleren op fietsverlichting. Fietsers die geen fietsverlichting hebben, krijgen een boete. Förster: “Onveilige situaties in het verkeer willen we zoveel mogelijk voorkomen en aanpakken. Deze twee acties vullen elkaar hierin goed aan.”

ValOpShop in Breda

Komende dagen staat de ValOpShop op verschillende plekken in de stad. Vandaag, op dinsdag 5 december, stond het busje van 7 uur tot 10 uur op de Claudius Prinsenlaan. Woensdag 6 december staat de ValOpShop van 7 uur tot 10 uur op de Oosterhoutseweg. Op donderdag 7 december is het busje te vinden op het Van Coothplein, van 16.30 uur tot 20.00 uur.

ValOpShop
Wethouder Eddie Förster samen met de boa's bij de ValOpShop