3 Bredase kinderdagverblijven nu extra verkeersveilig

“Naar links kijken, dan naar rechts, weer naar links. Komt er niks aan? Dan kunnen we oversteken!” Herkenbaar? De verkeersveiligheid rond scholen en kinderdagverblijven is een belangrijk thema. Ook in Breda. Wethouder Daan Quaars reikte daarom woensdag 31 mei het Groen Licht!-veiligheidscertificaat uit aan drie nieuwe kinderdagverblijven: Kober Kinderopvang Petteflet, Kober Peuteropvang de Druppeltjes en KIK Kinderopvang Hoolstraat in Teteringen.

Hoe zorg je voor verkeersveiligheid rond kinderdagverblijven? Voorlichting van jonge kinderen en de ouders van jonge kinderen kan hierbij helpen. Kinderdagverblijven die hiermee bezig zijn, kunnen het label Groen Licht! krijgen. Breda telt inmiddels 25 kinderdagverblijven met dit label. In Noord-Brabant zijn er 175 gecertificeerde kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties met het label.

Verkeersveiligheid is een belangrijke prioriteit voor ons, en dan in het bijzonder rond scholen en kinderdagverblijven.

Daan Quaars
Wethouder mobiliteit

Wethouder Daan Quaars (Mobiliteit): “Verkeersveiligheid is een belangrijke prioriteit voor ons, en dan in het bijzonder rond scholen en kinderdagverblijven. Ik vind het dus gaaf dat we sinds vandaag 25 kinderdagverblijven in Breda hebben die hier hard aan werken. Jong geleerd is oud gedaan!

Educatief programma

De gemeente Breda huurde onderwijsadviesbureau Edux in om kinderdagverblijven te helpen die de verkeerssituatie in hun omgeving veiliger willen maken. Dit doen ze met het project JONGleren, gemaakt voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders of begeleiders. Ouders en begeleiders van kinderen worden zich bewuster van hun voorbeeldrol in het verkeer. Daarnaast krijgen ze tips om thuis spelenderwijs samen met hun kind aan de slag te gaan met verkeer. Met JONGleren doen de kinderen dus al veel ervaring op in het verkeer, nog voordat ze naar de basisschool gaan.