Hulp bij geldzorgen of schulden

Algemeen

Heeft u geldzorgen of schulden? Wilt u schulden voorkomen? En wilt u met iemand praten voor advies en over de mogelijkheden van hulp bij uw geldzorgen? Meldt u dan online aan. U vermeldt bij de aanmelding uw financiële situatie en u beschrijft uw hulpvraag.

Aanmelden voor hulp bij uw geldzorgen

Als u de aanmelding niet online kunt doen bel dan naar de gemeente via het telefoonnummer 14 076.

Na de aanmelding

Binnen 3 weken neemt een medewerker van het Team Schulden en Preventie telefonisch contact met u op. 

In dit gesprek bespreken we uw hulpvraag. Soms kunnen we u al snel helpen met informatie of advies. Soms is meer hulp nodig. Dan maken we een afspraak voor een 2e gesprek bij u thuis, op een locatie bij u in de buurt of telefonisch.

Hulp bij uw gesprek met de gemeente

U kunt een bekende vragen om u te helpen bij het gesprek met de gemeente.

Heeft u niemand in uw omgeving die u kan helpen bij een gesprek met de gemeente? Dan kunt u contact opnemen met Zorg voor elkaar Breda. Zij regelen hulp van een onafhankelijke ondersteuner. Samen bereidt u het gesprek voor, krijgt u ondersteuning tijdens het gesprek, en als het nodig is daarna. 

Cliëntenbelang Breda

Cliëntenbelang Breda is een groep onafhankelijke vrijwilligers die helpt als u een probleem heeft met uw uitkering of schuldhulpverlening. 

Heeft u een probleem wat te maken heeft met uw schuldhulptraject? En komt u er samen met uw contactpersoon bij de Kredietbank niet uit? Neem dan contact op met Cliëntenbelang Breda. Zij zoeken samen met u naar een oplossing. 

Tips en hulp om schulden te voorkomen

Wat u nu al zelf kunt doen en welke hulp er is om uw geldzorgen te verminderen: