Glas- en blikverbod

Het verbod op glas en blik wordt tijdelijk ingevoerd omdat steeds vaker mensen gewond raken door het glas, scherven of scherpe randen van het blik bij een val, of nog erger, als het als wapen wordt gebruikt. Ook voor hulpverleners en bijvoorbeeld de paarden en honden van de politie zorgt glas en blik op straat voor gevaarlijke situaties en voor lekke banden. Hierdoor kunnen zij hun taak niet goed uitvoeren, wat de veiligheid niet ten goede komt.

Carnaval 2024

Tijdens carnaval is (op grond van artikel 2:27:B van de APV) het glas- en blikverbod geldig in een deel van de binnenstad van Breda. Het is verboden om in het aangewezen gebied drinkgerei van glas en/of geopende én ongeopende verpakkingen van glas of blik bij u te hebben. Het glasverbod geldt van donderdag 8 februari 18.00 uur tot 6.00 uur en vanaf vrijdag 9 februari tot en met woensdag 13 februari iedere dag van 12.00 uur  tot 6.00 uur. 

Overzicht straten

Het gaat om de volgende straten: Kerkplein, Cingelstraat, Kraanstraat, Haven, Vismarktstraat, Potkanstraat, Visserstraat, Havermarkt, Schoolstraat, een deel van de Torenstraat, Reigerstraat, Kasteelplein, Catharinastraat, St. Annastraat, Stadserf, Veemarktstraat, Grote Markt, Korte Brugstraat, Ridderstraat, St. Janstraat en Halstraat. Het verbod wordt ook gehandhaafd op het Van Coothplein en het Bolwerk bij poppodium Mezz en de Vierwindenstraat en de Keizerstraat.

Plattegrond