Op dit moment is er een DigiD-storing waardoor DigiD gedeeltelijk niet beschikbaar is. U kunt misschien niet inloggen met uw DigiD. Het is niet bekend wanneer de storing opgelost is. Probeert u het later nog een keer.

Garantstelling of logiesverstrekking

Om een visum te kunnen krijgen, hebben bezoekers die u krijgt uit niet-Europese landen een bewijs van garantstelling of logiesverstrekking nodig. Met een logiesverstrekking bevestigt u dat bezoek uit het buitenland bij u zal verblijven. Met een garantstelling verklaart u ook financieel garant te staan voor het bezoek. U vult het formulier van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in en maakt een afspraak bij de gemeente om uw handtekening op het formulier te zetten en de handtekening te laten legaliseren.

Onderteken het formulier niet. U doet dat aan de balie waar uw identiteit en handtekening gecontroleerd wordt.

Gaat het om garantstelling en heeft u een echtgenoot of geregistreerd partner, dan moet ook hij/zij dit formulier samen met u persoonlijk aan de balie ondertekenen.

Hoe het werkt

  1. Vul het formulier van de IND in.
  2. Onderteken het nog niet. Dit doet u bij de gemeente.
  3. Maak een afspraak. U ondertekent de garantstelling of logiesverklaring aan de balie.
  4. Gaat het om garantstelling en heeft u een echtgenoot of geregistreerd partner, dan moet ook hij/zij dit formulier samen met u persoonlijk aan de balie ondertekenen.
  5. U betaalt de kosten voor de legalisatie.
  6. U stuurt het ondertekende formulier naar de bezoeker die een visum moet aanvragen.

Meenemen

  • ingevuld formulier zonder uw handtekening
  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw pinpas of creditcard

Kosten

Het legaliseren kost € 13,50 per handtekening.

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie