Fiets weg

Bent u uw fiets of brommer kwijt? Als uw fiets of brommer gevaarlijk, verkeerd of te lang geparkeerd staat dan wordt deze door de gemeente weggehaald. Deze fietsen en brommers krijgen eerst een label en worden na 30 minuten overgebracht naar het fietsdepot. U kunt uw fiets of brommer daar ophalen.

Is uw fiets of brommer weg?

Op de landelijke website verlorenofgevonden.nl staan fietsen, brommers en scooters die gevonden zijn of verwijderd zijn door de gemeente. De gemeente zet alle geruimde fietsen en brommers binnen 2 werkdagen op deze website. Kunt u uw fiets of brommer niet vinden op de site? U kunt tijdens openingstijden naar de opslagplaats, Fietsdepot, komen. Een afspraak is niet nodig.

Als u uw fiets of brommer ophaalt moet u:                                  

  • aantonen dat de fiets of brommer van u is, bijvoorbeeld met een aankoopbon of passende fietssleutel
  • een geldig identiteitsbewijs laten zien
  • € 25 afhandelings- en administratiekosten betalen (alleen pinnen)

Adres opslagplaats

Fietsdepot
Steenen Hoofd 2
4825 AK Breda

Openingstijden opslagplaats

Dag Tijd
Maandag 9.00 - 17.00 uur
Dinsdag 9.00 - 17.00 uur
Woensdag 9.00 - 17.00 uur
Donderdag 9.00 - 20.00 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 10.00 - 17.00 uur

Meer informatie

Dagelijks haalt de gemeente fietswrakken, weesfietsen en verkeerd gestalde fietsen en bromfietsen weg. Het ruimen van fietsen en brommers in Breda gebeurt op plaatsen waar de meeste overlast is: in het centrum, rond het Station Breda en alle winkelcentra. De bewaartermijn voor fietsen en bromfietsen met een geschatte marktwaarde lager dan € 150 is 6 weken. De overige fietsen en bromfietsen worden 13 weken bewaard. Niet opgehaalde fietsen en bromfietsen zijn daarna eigendom van de gemeente.

Bezwaar maken

U kunt een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders als u het niet eens bent met het ruimen van uw fiets of brommer.