Fiets weg

Bent u uw fiets of brommer kwijt? Als uw fiets of brommer gevaarlijk, verkeerd of te lang geparkeerd staat dan wordt deze door de gemeente weggehaald. Deze fietsen en brommers krijgen eerst een waarschuwingslabel en worden later overgebracht naar het fietsdepot. U kunt uw fiets of brommer daar ophalen.

Is uw fiets of brommer weg?

Op de landelijke website verlorenofgevonden.nl staan fietsen, brommers en scooters die gevonden zijn of verwijderd zijn door de gemeente. De gemeente zet alle geruimde fietsen en brommers binnen 2 werkdagen op deze website. Kunt u uw fiets of brommer niet vinden op de site? U kunt tijdens openingstijden naar de opslagplaats, Fietsdepot, komen. Een afspraak is niet nodig.

Als u uw fiets of brommer ophaalt moet u:                                  

  • aantonen dat de fiets of brommer van u is, bijvoorbeeld met een aankoopbon of passende fietssleutel
  • een geldig identiteitsbewijs laten zien
  • € 25 afhandelings- en administratiekosten betalen (alleen pinnen)

Adres opslagplaats

Fietsdepot
Steenen Hoofd 2
4825 AK Breda

Openingstijden opslagplaats

DagTijd
Maandag9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur
Woensdag9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur
Donderdag9.00 - 17.00 uur
Vrijdag9.00 - 17.00 uur
Zaterdag10.00 - 17.00 uur
Zondag10.00 - 17.00 uur

Meer informatie

Dagelijks haalt de gemeente fietswrakken, weesfietsen en verkeerd gestalde fietsen en bromfietsen weg. Het ruimen van fietsen en brommers in Breda gebeurt op plaatsen waar de meeste overlast is: in het centrum, rond het Station Breda en alle winkelcentra. De bewaartermijn voor fietsen en bromfietsen met een geschatte marktwaarde lager dan € 150 is 6 weken. De overige fietsen en bromfietsen worden 13 weken bewaard. Niet opgehaalde fietsen en bromfietsen zijn daarna eigendom van de gemeente.

Bezwaar maken

U kunt een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders als u het niet eens bent met het ruimen van uw fiets of brommer.

Fietslabels

Uw (brom-)fiets staat zodanig geparkeerd dat deze gevaar of hinder oplevert voor de overige gebruikers van de openbare ruimte en dat is verboden. Uw (brom-)fiets wordt verwijderd.

Uw (brom-)fiets staat geparkeerd buiten de daarvoor bestemde stallingsruimte. Na het aanbrengen van het label krijgt u 30 minuten de tijd om uw fiets te verwijderen of te parkeren op de daarvoor bestemde stallingsruimte. Doet u dit niet, dan verwijdert de gemeente uw (brom-)fiets. 

Uw (brom-)fiets is gekenmerkt als fietswrak (rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in verwaarloosde toestand). Na het aanbrengen van het label krijgt u 1 dag de tijd om fiets te verwijderen. Doet u dit niet, dan verwijdert de gemeente uw (brom-)fiets. 

Uw (brom-)fiets staat in een park, plantsoen of in een van gemeentewege aangelegde beplanting of groenstrook en dat is verboden. Na het aanbrengen van het label krijgt u 1 dag de tijd om uw (brom-)fiets te verwijderen. Doet u dat niet, dan verwijdert de gemeente uw (brom-)fiets.

Uw (brom-)fiets staat langer dan 28 dagen zonder wezenlijke tijdsonderbreking geparkeerd binnen de daarvoor bestemde voorziening. Na het aanbrengen van het label krijgt u 1 dag de tijd om uw (brom-)fiets te verwijderen. Doet u dat niet, dan verwijdert de gemeente uw (brom-)fiets.