Deelauto en deelscooter

In Breda ligt alles op een betrekkelijk korte afstand van elkaar. Woon-werkverkeer binnen de stad kan daardoor makkelijk op de fiets. Of dat terrasje pakken, daar laat je de auto ook voor staan. Lopen en fietsen zijn de meest duurzame manieren van vervoer. Maar soms is dat geen optie. Gelukkig zijn er alternatieven.

Deelscooter

In Breda zijn er sinds de komst van de deelscooters van al honderdduizenden ritjes gemaakt. In onze stad kun je gebruik maken van de volgende deelscooters: Check, GO Sharing  en Felyx.

Een elektrische deelscooter gebruiken in plaats van je eigen auto of scooter heeft dan ook veel voordelen. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar doordat je geen aanschafkosten, onderhouds- of reparatiekosten hebt, is het ook duurzaam voor je portemonnee.

Deelauto

Voor het overbruggen van een grote afstand of het vervoeren van iets dat niet op de fiets mee kan, heb je soms een auto nodig. Een deelauto kan dan een uitkomst zijn.
Je kunt een auto lenen van particulieren, bijvoorbeeld via Snappcar. Ook zijn er organisaties die leenauto's in de stad hebben geplaatst, zoals OnzeAuto, Mywheels en Greenwheels.  De kosten zijn afhankelijk van het type en de tijd dat je een auto wilt gebruiken of het aantal kilometers.