Breda Stad in een Park

Wil jij samen met anderen werken aan een groene stad? Dat kan met grote aanpassingen, maar kleine maken ook het verschil. Ga alleen aan de slag of met de buurt. In onze brochure De Natuur Als Goede Buur lees je wat jij kunt doen voor meer groen in de tuin of op het balkon.

De brochure is gratis verkrijgbaar bij verschillende ophaalpunten in Breda:

  • Boerderij Wolfslaar
  • Parels

Breda Stad in een Park 

Breda vindt groen belangrijk. We maken van Breda een stad in een park. Voor iedere inwoner moet de natuur in handbereik zijn. Overal is straks binnen 200 meter een groene ruimte beschikbaar. Dat kan een grasveld zijn voor sport en ontspanning. Of een plek waar je kunt wandelen omringd door bomen en planten.

We vroegen inwoners wat Breda in de toekomst voor gemeente moet zijn. Een groene stad stond bovenaan de verlanglijst. Er ontstonden veel particuliere initiatieven: parken zijn zelf beheerd, straten groener gemaakt en plukroutes ontwikkeld. Zo is de community Stad in een Park ontstaan. Om de samenwerkingen goed te coƶrdineren is in maart 2022 de Stichting Breda Stad in een Park opgericht.

Wie doen er mee?

Ambassadeurs, verbinders, ideeĆ«nbedenkers en andere enthousiastelingen kwamen uit alle hoeken. Ze helpen allemaal mee om van Breda een stad in een park te maken. Iedereen kan meedoen. Of je nu groene vingers hebt of niet. Doe jij ook mee? 

Ontdek meer over de vergroeners van Breda

Subsidies voor vergroenen

Regenwater opvangen en hergebruiken, meer groen in de tuin, op het dak van het huis of tegen de gevel. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, maar het zorgt voor ook voor verkoeling en wateropslag. Het is een prettige omgeving voor graag geziene gasten, want veel vogels en nuttige insecten worden blij van zo'n groene plek.

Op deze pagina staan de subsidies die je kunt aanvragen voor aanpassingen aan de (huur)woning.

Meer weten?

logo Breda stad in een park