Buurtbewoners werken samen aan een groener Princenhage

‘Groene Buurtjes’ is een project waarbij bewoners samen hun wijk groener maken.

Bewoners in Princenhage hebben 450 vierkante meter tegels verwijderd en vervangen door groen. Daarnaast hebben ze een verouderd grasveld van 350 vierkante meter opgeknapt. Dit is beter voor de dieren en insecten, omdat ze hiermee meer voedsel en beschutting kunnen krijgen. In de Hovenierstraat is hierdoor een nieuwe plek ontstaan waar bewoners hun jaarlijkse straatfeest willen houden. Dit is een onderdeel van het project Groene Buurtjes.

Groene Buurtjes

‘Groene Buurtjes’ is een project waarbij bewoners samen hun wijk groener maken. Dit doen ze met ondersteuning van de gemeente Breda. De gemeente laat groenvakken aanleggen, levert planten en verzorgt de grond. De bewoners planten en onderhouden het nieuwe groen en ontvangen hier een kleine vergoeding voor. Tijdens de ‘Groene-Buurtjes-weekenden’ krijgen bewoners ook advies bij het vergroenen van de eigen tuin. In 2022 liep het project in Princenhage.

Iedereen woont graag in een mooie, groene omgeving, met veel bomen en planten. Maar groen doet nog veel meer. Het helpt tegen wateroverlast, biedt verkoeling in hete zomers, zuivert de lucht en verbetert de bodem en het grondwater. En dankzij Groene Buurtjes leer je ook je buren nog eens beter kennen!

Wethouder Peter Bakker

Volgen er meer?

In de Belcrum is het eerste Groene Buurtjes project opgestart. Inmiddels zijn er in drie fasen ruim 120 nieuwe groenvakken gemaakt. In Princenhage is de eerste fase uitgevoerd. De weekenden van 12 en 19 november waren de ‘aanplantweekenden’. Ook daar komen nu meer aanvragen binnen. Op Breda Doet Mee staat meer informatie over de Groene Buurtjes.