#BREDATEGENGEWELD

#BREDATEGENGEWELD
Breda is van ons allemaal. Het is een plek waar we ons veilig moeten voelen. Waar we onszelf kunnen zijn. Naar elkaar om kijken. En knokken voor elkaar in plaats van tegen elkaar. In Breda mag je zijn wie je bent, zonder daar bang voor te zijn. In Breda moet iedereen zonder angst over straat kunnen. Hier intimideren we niemand. Hier staan we op tégen geweld.

In Breda laten we van ons horen. Maken we een kruis als signaal van afkeuring. Helpen we elkaar als dat kan. En melden we geweld als we het zien of meemaken. Zo staan we samen op tegen alle soorten van geweld. 

#BREDATEGENGEWELD | Steekwapenbezit

Steekwapenbezit

Op stap gaan met een mes op zak geeft je een gevoel van schijnveiligheid. Met een steekwapen bij de hand ga je minder snel een conflict uit de weg. In Breda is het niet normaal dat je gaat stappen met een wapen in je binnenzak. Dit is óns Breda, een stad waar je veilig moet kunnen uitgaan. Zeg daarom ook nee tegen steekwapenbezit. 

Cyberveiligheid 

Ook online moet je veilig zijn. Of het nu gaat om online pesten, money mules of spannende foto’s die niet gedeeld mogen worden. In Breda hoef je online niet bang te zijn dat internetoplichters je bankrekening misbruiken. Dit is óns Breda, een stad van cyberveiligheid. Zeg daarom ook nee tegen cybercriminaliteit. 

Veilig sporten

Sporten in een veilige omgeving moet vanzelfsprekend zijn. Of het nu is tijdens wedstrijden, trainingen, langs de lijn of tijdens sportactiviteiten op straat; schelden, intimideren of zelfs fysiek geweld is onsportief gedrag. Dit is óns Breda, een stad waar je veilig kunt sporten. Zeg daarom ook nee tegen een onveilige sportomgeving.

Straatintimidatie

Ook jij kan geïntimideerd worden op straat. Het gebeurt: om niets uitgescholden worden, een seksueel expliciete opmerking naar je oren geslingerd krijgen of achtervolgd worden. Dit is óns Breda en hier is het niet normaal dat je wordt nagefloten, of erger. Zeg daarom ook nee tegen straatintimidatie.

Samen met Hardwell, Roger, Thomas, Anass, Lars, Jeroen, Peter Selie en Maaike zeggen wij nee tegen geweld!