Breda stelt ruim €228.000 beschikbaar voor vergroening

Het college van Breda verruimt de subsidiepot voor vergroening met totaal € 228.000.

Er is opnieuw € 100.000 beschikbaar voor woningeigenaren, huurders, VVE’s en bedrijven. Daarnaast komt er  € 68.000 vrij waarmee scholen hun pleinen kunnen vergroenen. En nieuw is dat ook een groep bedrijven subsidie kan krijgen om een gezamenlijk groenvisie op te stellen voor hun bedrijventerrein. Hiervoor is € 60.000 beschikbaar, waarmee 2 projecten kunnen starten.

Als ik door Breda loop, dan zie ik steeds meer geveltuintjes, perkjes en groen. Echt mooi hoe we samen Breda steeds meer Stad in een Park maken. En dat is belangrijk zodra je beseft dat rijkere flora en fauna de basis is van ons leven. Met deze regeling kunnen we verder vergroenen en zo de stad klimaatbestendiger maken. En nu bieden we heel specifiek ook kansen aan groepen bedrijven om hun omgeving fijner, aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken.

Peter Bakker, wethouder groen en water


De bedrijvenregeling bestaat uit 2 losse subsidies. Eén subsidie is bedoeld om een groep bedrijven een groenplan te laten maken. Met de andere subsidie kunnen individuele bedrijven maatregelen op eigen terrein nemen. Op verschillende bedrijventerreinen worden er daarnaast eerste stappen op openbaar terrein genomen door de gemeente.

Zo’n 90% van de bedrijventerreinen is overigens in particuliere handen, daarom is samenwerking essentieel. Gemeente Breda werkt hierbij samen met Platform BV Breda.

Mensen die subsidie kunnen aanvragen kunnen meer informatie vinden op: Subsidies water en groen | Breda