Bouwkavel wonen

Algemeen

De Gemeente Breda biedt regelmatig kavels aan waarop u in eigen beheer een woning mag bouwen. De beschikbare kavels staan in het overzicht op deze pagina.

Overzicht bouwkavels wonen

Breda

Wat u moet weten

  • Verkoop gebeurt via inschrijving (inschrijfduur telt niet bij de loting).
    Na het sluiten van de inschrijftermijn verloot een notaris de bouwkavel(s) onder de inschrijvers.
  • Bent u ingeloot, dan ontvangt u op volgorde van de lotingsuitslag een uitnodiging om een kavel te kiezen, te reserveren en reserveringskosten te betalen.  
  • Een maand na reservering ontvangt u een aanbiedingsbrief met (concept) koopovereenkomst en een nota  voor betaling van de waarborgsom (5% van de koopsom, exclusief btw).
  • U besluit binnen 2 maanden na reservering of u de bouwkavel koopt. Dan moet ook de waarborgsom worden voldaan.
  • Wanneer u besluit om niet te kopen heeft dit geen gevolgen. U betaalt alleen de reserveringskosten.

Kosten

De reserveringskosten zijn € 300 inclusief btw. De waarborgsom is 5% van de koopsom exclusief btw. Wanneer u de kavel koopt worden deze bedragen bij de aankoop in mindering gebracht op de te betalen koopsom. Meer informatie over de prijzen per m2 staat in het overzicht grondprijzen of in de toelichting van het bouwproject.

Interesse in een bouwkavel wonen?

Bent u op zoek naar een kavel om een woning op te bouwen? Is er geen bouwkavel naar wens beschikbaar? Geef uw interesse en voorkeur door via het formulier. U ontvangt per e-mail bericht als er kavels beschikbaar zijn. Uw aanmelding geldt 1 jaar. Na dit jaar worden uw gegevens vernietigd. U kunt na 1 jaar opnieuw uw interesse doorgeven via het formulier. 

Het doorgeven van interesse geeft geen garantie op het krijgen van een bouwkavel. Houdt u ook zelf het beschikbare aanbod in de gaten. 

Interesse doorgeven