Op dit moment is er een DigiD-storing waardoor DigiD gedeeltelijk niet beschikbaar is. U kunt misschien niet inloggen met uw DigiD. Het is niet bekend wanneer de storing opgelost is. Probeert u het later nog een keer.

Bijstandsuitkering wijziging doorgeven

Zijn er wijzigingen in uw situatie die van invloed zijn op uw bijstandsuitkering? Als uw persoonlijke situatie, die van uw partner of inwonende gezinsleden wijzigt meld dit dan meteen bij de gemeente. Geeft u wijzigingen niet of te laat door, dan riskeert u een boete.

Wijziging doorgeven

Voorbeelden van wijzigingen

 • Woon- of gezinssituatie:
  u gaat verhuizen, samenwonen of apart wonen, er komt iemand bij u in huis wonen, uw kind wordt 21 jaar.
 • Inkomen of vermogen:
  u ontvangt inkomsten uit (vrijwilligers)werk, alimentatie, heffingskorting van de Belastingdienst of studiefinanciering.
 • Persoonlijke gegevens:
  uw telefoonnummer, bankrekeningnummer, paspoortnummer of id-kaartnummer is gewijzigd.
 • Woont u niet langer in Breda, dan stopt uw bijstandsuitkering.
  Komt u in Breda wonen en ontving u in uw vorige woonplaats een bijstandsuitkering, vraag dan via werk.nl een uitkering aan.

Giften

Alles wat van invloed kan zijn op de hoogte van de bijstandsuitkering moet worden gemeld bij de gemeente. Ook als er sprake is van geld voor levensmiddelen en/of gebruiksvoorwerpen. 

 • Is de gift niet hoger dan € 100 per maand dan wordt dit bedrag niet ingehouden op de bijstandsuitkering. Met andere woorden, het bedrag wordt vrijgelaten. U mag het houden.
 • Is het bedrag hoger dan € 1200 per jaar, dan volgt er een gesprek en/of een onderzoek. De gemeente kijkt dan naar uw persoonlijke situatie. Mogelijk is er meer aan de hand, bijvoorbeeld schulden, en heeft u hulp nodig.

Als blijkt dat er mogelijk sprake is van fraude, doet de gemeente altijd een onderzoek.

Uw Reactie
Uw Reactie