Beschermd wonen

Beschermd wonen is voor mensen die (tijdelijk) niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, vanwege vaak een psychiatrische aandoening of een licht verstandelijke beperking. In combinatie met 24-uurs toezicht, nabijheid en bescherming is het doel dat mensen weer voor zichzelf kunnen zorgen en mee kunnen doen in de maatschappij. Een beschermde woonomgeving kan bestaan uit 24 uurs-opvang, groeps-/geclusterd wonen of zelfstandig in de wijk met de benodigde begeleiding en nabijheid van zorg en ondersteuning.

Voor wie?

Voor mensen met psychische of psychosociale problemen, zoals een psychiatrische ziekte, autisme, ADHD of niet-aangeboren hersenletsel. En voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB, IQ 70-85).

Zij kunnen zich voor beschermd wonen in de regio Breda aanmelden.
Samen zal gekeken worden waar de ondersteuning precies voor nodig is en hoe dit het meest passend gerealiseerd kan worden.

Aanbieders beschermd wonen

Wat is het doel?

Zelfstandigheid vergroten op het gebied van wonen, sociale contacten en dagbesteding of werk zodat mensen weer zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving. 
Een deel van de bewoners gaat na 1- 2 jaar op zichzelf wonen, eventueel met begeleiding. Een ander deel van de mensen blijft langere tijd in de beschermende woonvorm wonen.

Aanmelden

Gemeente Breda is als centrumgemeente verantwoordelijk voor Beschermd wonen van 12 gemeenten, namelijk: Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem en Zundert.

Aanmelden Beschermd wonen

Aanmelden Beschermd wonen (DigiD)

Wat vindt u van onze website?