Beschermd wonen

Beschermd wonen is voor mensen die (tijdelijk) niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, vanwege vaak een psychiatrische aandoening of een licht verstandelijke beperking. In combinatie met 24-uurs toezicht, nabijheid en bescherming is het doel dat mensen weer voor zichzelf kunnen zorgen en mee kunnen doen in de maatschappij.

Wat u moet weten

Beschermd wonen in de regio Breda is bedoeld voor mensen met psychische of psychosociale problemen, zoals een psychiatrische ziekte, autisme, ADHD of niet-aangeboren hersenletsel. En voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB, IQ 70-85).
Om de toegang tot beschermd wonen vast te stellen is een diagnose nodig die niet ouder is dan 5 jaar. Voegt u deze diagnose bij het aanmeldformulier.

Wat is het doel?

Zelfstandigheid vergroten op het gebied van wonen, sociale contacten en dagbesteding of werk.
Samen zal gekeken worden waar de ondersteuning precies voor nodig is en hoe deze het meest passend gerealiseerd kan worden. 
Een deel van de bewoners gaat na 1- 2 jaar op zichzelf wonen, eventueel met begeleiding. Een ander deel van de mensen blijft langere tijd in de beschermende woonvorm wonen.

Aanmelden

Gemeente Breda is als centrumgemeente verantwoordelijk voor Beschermd wonen van de gemeenten Alphen-Chaam, Altena (voorheen Aalburg, Werkendam en Woudrichem), Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Zundert.

Melden Beschermd wonen 

Melden Beschermd wonen (DigiD)

Uw Reactie
Uw Reactie