Barbecueën of open vuur maken

U mag op eigen terrein barbecueën of open vuur maken. Bij overlast, onveilige situaties of risico op brand, kan de gemeente hiertegen optreden.

Het is niet gewenst om in de openbare ruimte, en ook niet in parken en bossen, te barbecueën. Het kan onveilig en brandgevaarlijk zijn en overlast veroorzaken. De gemeente kan hiertegen optreden. Om teleurstellingen en gevaarlijke situaties te voorkomen vragen wij u om vooral thuis, op eigen terrein, te barbecueën.

Wanneer mag het zeker niet

  • Barbecueën of open vuur maken mag niet op locaties waar dit is aangegeven op borden, bijvoorbeeld bij de Galderse Meren en de Asterdplas.
  • Tijdens een evenement, behalve als in de evenementenvergunning is opgenomen dat het wel is toegestaan. Tijdens Koningsdag mag bijvoorbeeld niet in het Valkenberg worden gebarbecued omdat het niet in de evenementenvergunning is opgenomen.
  • Open vuur maken om tuinafval te verbranden mag niet. Klein tuinafval doet u in uw gft+e container aan huis, of in de gft+e container in uw flat of buurt. Takken, stronken en stammen van bomen of struiken komt de gemeente op afspraak als snoeihout. U kunt het ook naar het milieustation brengen.