Asbest melden

Algemeen

Asbest kan zitten in golfplaten, vloerzeil, plafondplaten, afvoerbuizen, daken en schoorstenen. Als u asbest wilt verwijderen moet u hier altijd een melding van maken. Het maken van een melding is gratis.

Wat u moet doen

Particulieren

Tot maximaal 35 m2 asbest

In de volgende gevallen is het toegestaan voor een particulier om zelf het asbest te verwijderen: 

  • geschroefd, onbeschadigd en hechtgebonden plaatmateriaal (met uitzondering van dakleien)
  • vloertegels en niet gelijmde vloerbedekking
  • losliggend object (bijvoorbeeld een bloembak)

Hiervoor maakt u een sloopmelding via het omgevingsloket. Na het versturen van uw melding ontvangt u binnen 5 werkdagen bericht. Hierin staat of uw sloopmelding akkoord is. Als u dit bericht heeft ontvangen mag u de asbest zelf verwijderen en naar het milieustation brengen. Haal vooraf gratis speciale asbestzakken bij het milieustation Spinveld.

Meer dan 35 m2 asbest

Voor meer dan 35 m2 asbest maakt u een sloopmelding via het omgevingsloket. U moet dit minimaal 4 weken voor aanvang van de sloop melden. Alleen een gecertificeerd bedrijf mag het asbest verwijderen. Op de website van stichting Ascert vindt u bedrijven die dit werk mogen uitvoeren.

Uitgebreide informatie over asbest verwijderen kunt u lezen op de website van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Bedrijven

Asbest afkomstig van een bedrijf moet altijd door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Maak een sloopmelding via het omgevingsloket.

Omgevingsloket

Meer informatie

Ook interessant