Buitenfitness voor Bavel-Noord

Bavel is sportief het nieuwe jaar ingegaan. Op de Lange Bunder heeft de gemeente een buitenfitness-plek gemaakt. Vanaf nu kan iedereen hier in de buitenlucht conditie opbouwen en spieren trainen op vijf toestellen. Voor mensen met een fysieke beperking is een speciaal pad aangelegd.
 

Toen uit Bavel de vraag kwam voor een buitensportplek heeft de gemeente met de dorpsraad Bavel en een groep enthousiaste toekomstige gebruikers gekeken naar een geschikte plek. Al snel bleek dat in Bavel-Noord de behoefte het grootst was. De keuze is gevallen op de Lange Bunder, vlakbij een voetbalveldje en bij een hardlooproute.

Voor veel jongeren is dit een goede manier om hun energie kwijt te kunnen, in plaats van ergens rond te gaan hangen.

Eddie Förster
Wethouder sport

Wethouder Eddie Förster (sport) vindt het belangrijk dat er ruimte wordt gemaakt voor sport: “We werken in onze wijken en dorpen aan voldoende sportvoorzieningen. Bewegen en sporten is goed voor iedereen. Het houdt je fitter en gezond. Sporten in de buitenlucht is gezond, je hoeft er geen abonnement voor af te sluiten én het brengt mensen met elkaar in contact. Voor veel jongeren is dit een goede manier om hun energie kwijt te kunnen, in plaats van ergens rond te gaan hangen. Deze jongeren hebben ook meegedacht in dit project. Dit is een prachtige aanvulling voor Bavel!”

Geschikte plek

Wethouder Jeroen Bruijns (openbare ruimte en toegankelijkheid) is dat met hem eens: “We vinden het belangrijk dat mensen voldoende bewegen. Dat betekent natuurlijk ook dat we dit mogelijk moeten maken in de openbare ruimte. Samen werken we aan beweegvriendelijke buurten. Om te testen of de Lange Bunder een goede locatie is, hebben we eerst een tijdelijke ‘SportContrainer’ geplaatst. Die werd zo goed gebruikt dat we besloten hebben hier een buitensport fitness te maken. Echt geweldig om te zien hoeveel mensen hier plezier van hebben, ínclusief mensen die minder mobiel zijn.”

Op de Lange Bunder zijn onder andere twee crosstrainers en verschillende rekken voor krachttraining geplaatst. Wethouders Jeroen Bruijns en Eddie Förster openden de buitenfitness maandag door zich sportief samen in het zweet te werken aan de apparaten. 

De opening van de buitenfitness in Bavel