Breda wint met de Beter Bereikbaar Applicatie de Living & Inclusion Award

De Beter Bereikbaar Applicatie heeft vanavond (8 november) de Living & Inclusion Award gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de World Smart City Awards in Barcelona. De innovatieve applicatie waarmee de gemeente Breda won, zorgt ervoor dat het voor mensen met beperkingen veel makkelijker is om de stad te bezoeken. 

De World City Award is een internationale competitie voor innovatieve projecten, ideeën en strategieën die steden wereldwijd leefbaarder, duurzamer en economisch rendabel maken. Van de meer dan vierhonderd inzendingen uit 63 landen inzendingen waren er drie genomineerd in de categorie Living & Inclusion. Naast de BBA waren dat ‘Chase a Better Tomorrow’ van de Republiek Rwanda en ‘Digital Two Mountains Theory’ uit China.
 

Echt geweldig dat we deze internationale erkenning krijgen. We zijn ontzettend trots op de BBA die we zelf vanuit Bredata hebben ontwikkeld. De applicatie maakt onze stad toegankelijker. Dat vinden we enorm belangrijk. Daarnaast zet Breda ook volop in op innovaties, toegepaste creativiteit en technologie. Dan is het natuurlijk helemaal mooi om met deze prijs naar huis te gaan.

Carla Kranenborg- van Eerd
Wethouder Economie, Innovatie en Financiën

Gastvrij en toegankelijk 

Breda wil een gastvrije en toegankelijke stad zijn. De Beter Bereikbaar Applicatie (BBA) levert hier een belangrijke bijdrage aan. Zo geeft de applicatie op een handige interactieve kaart weer waar je kunt parkeren, geschikte toiletten kunt vinden en even uit kunt rusten. Ook kunnen gebruikers in de applicatie feedback geven, bijvoorbeeld dat een trap te glad is. De BBA is al regelmatig ingezet op festivals en evenementen en werd meer dan 35.000 keer gedownload.
De BBA stond ook al op de shortlist 2023 voor de meest innovatieve Overheidsinnovatie Awards.

Meer over het event: website smartcityexpo
Meer over de Beter Bereikbaar Applicatie: website bredata.nl