Breda Senior

Over Breda Senior

In 2040 zijn er meer ouderen dan jongeren in onze stad. Daarom laat Breda Senior op een positieve manier zien dat senioren een belangrijk onderdeel van onze samenleving zijn. Met een platform van en voor de stad dat agendeert, inspireert en activeert. Want in Breda gaan we natuurlijk niet met zijn allen achter de geraniums zitten.

Onze missie

Op een positieve manier laten zien dat senioren een krachtig onderdeel van onze samenleving zijn. Dat is de missie van Breda Senior.

Onze visie

Iedere Bredanaar op een gelukkige en positieve manier ouder laten worden. Breda Senior wil iedereen bewust maken dat we allemaal ouder worden. Dat klinkt logisch maar als we in 2040 klaar willen zijn voor de vergrijzing, dan moeten we het nu agenderen en beleid op maken.
Onze opdracht is om 55 plussers en senioren te betrekken in de stappen die we moeten nemen. Met, van en door senioren bewustwording creëren en structurele activiteiten organiseren. Zodat ook onze senioren een belangrijk onderdeel blijven van onze samenleving.
Breda Senior moet een platform zijn van de hele stad, dat voorziet in de behoeften van deze groep mensen. Waar ze gehoord en gezien worden en initiatieven op basis van vraag en aanbod samenkomen. Zo kunnen we allemaal op een gelukkige en positieve manier ouder worden in Breda.
Dit doen we op een positieve manier. Een manier die onze senioren in hun kracht zet. Laten weten dat ze gehoord worden en nog actief deelnemen aan de maatschappij. Ouderen en jongeren samen, want we kunnen van elkaar leren. Samen is hier een kernwoord in, want ouder worden doe je niet alleen.
 

Laat uw stem horen in het Seniorenpanel

Breda Senior ziet de vergrijzing als een kans. En die kans willen we graag benutten met uw hulp!

Daarom nodigen we Bredase 55-plussers en senioren uit om deel te nemen aan hét Seniorenpanel. En samen met de gemeente plannen te maken om Breda een fijne plek te maken en te houden voor senioren. Daarvoor zijn we benieuwd naar uw mening. Want vindt u het bijvoorbeeld dat er genoeg voorzieningen in de buurt zijn? Of krijgt u de juiste hulp wanneer u die nodig heeft? We willen niet óver maar mét senioren praten en samenwerken. En senioren een centrale rol geven bij het maken, verbeteren en invoeren van initiatieven in Breda.