Logo OV Chipkaart

De OV-chipkaart in Provincie Noord-Brabant

De Openbaar Vervoer chipkaart wordt een landelijk betaalmiddel in het openbaar vervoer. Sinds 1 juni 2010 kan er op alle buslijnen van Veolia worden gereisd met de OV-chipkaart (met uitzondering van de buurtbussen). De strippenkaart blijft in Brabant nog even geldig, maar verdwijnt waarschijnlijk in het najaar van 2011.

Er is keuze uit een persoonlijke of een anonieme OV-chipkaart. Een persoonlijke OV-chipkaart heeft voordelen zoals korting voor kinderen en 65-plussers. Het aanvragen van een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart kost eenmalig € 7,50. Om met de kaart te reizen, moet er eerst een bedrag op worden gezet. Anders dan met de strippenkaart betaalt de reiziger niet per zone maar per afgelegde kilometer. Voor de actuele stand van de diverse reisproducten zoals abonnementenkunt u de website OV-chipkaart benaderen.

De OV-chipkaart is te verkrijgen en op te laden bij de verkoop- en informatiepunten van Veolia in Breda, maar ook bij verschillende particuliere punten zoals supermarkten. Om te weten waar het dichtstbijzijnde punt is, staat op de website van de OV-chipkaart een adresvinder. Ook het aanvragen van een OV-chipkaart en het opladen van een persoonlijke kaart kan via die website: zie de link hieronder.

Bezoek de website OV-chipkaart
en de website De OV-chipkaart in Brabant
en de website Goed bezig bus (Noord Brabant) voor meer informatie.
 

Bijlagentabel
BijlageGrootte
flyer_brabant_ov.pdf…375.07 KB
vragen_ov_chip.pdf…98.73 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Sluiten