ATEA-groep

Gemeentelijk Leerwerkbedrijf

ATEA- groep is een samensmelting van BSW Bedrijven en Sociale Zaken van de gemeente Breda. Door de krachten te bundelen ontstaat een gemeentelijk leerwerkbedrijf dat cliënten en hun trajectmogelijkheden screent, bemiddelt naar regulier werk en leerwerkplekken, voorziet in beschutte en participatieve werkplekken, maar tevens een organisatie die zelfstandige werkplekken realiseert. Een gezamenlijke actieve werkgeversbenadering hoort hier ook bij. 

Het uitgangspunt dat werkzoekende uitkeringsgerechtigden zelf verantwoordelijkheid moeten nemen om langs de kortste weg werk te vinden blijft overeind. Maar daar waar nodig ondersteunt het gemeentelijk leerwerkbedrijf mensen die het nodig hebben om weer een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Het leerwerkbedrijf is gevestigd aan Riethil 11 en 12 te Breda. 

Breda probeert door de krachten te bundelen effectiever te werken en voordeel te behalen qua efficiency en afstemming en dus tegen lagere kosten te werken. Breda loopt met de vorming en opening van dit gemeentelijke leerwerkbedrijf in het land voorop.  

Voor meer informatie, kijk ook in de bijlage 'vraag en antwoord ATEA-groep'.

Bijlagentabel
BijlageGrootte
vraag_en_antwoord_atea-groep.pdf…94.75 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.