Werk bomen Brabantlaan 9 tot en met 11 december

Publicatiedatum: 
28 nov 2019
Bredabericht: De eiken in de parkeerstrook aan de Brabantlaan groeien niet goed. Dit komt omdat de wortels geen groeiruimte hebben en de bomen te weinig voeding krijgen. Daarom gaat boomspecialist TFI Vitaler Groen BV in opdracht van de gemeente de bodem los maken en voeding aanbrengen.

Na dit werk maken de bomen het komende jaar wortels aan die dieper onder de verharding van de parkeerstrook groeien. Ongeveer een jaar later verwijderd de gemeente de wortels die nog zorgen voor wortelopdruk en legt de verharding in de parkeerstrook vlak.

In verband met het behoud en de veiligheid worden van 9 tot en met 11 december ook 6 bomen extra gesnoeid. Deze bomen vertonen sterfte in de kroon. Daarom worden de zware en dode takken verwijderd en takken fors ingekort.

Bereikbaarheid

  • Het afsluiten van de weg en een vrije parkeerstrook is nodig om het werk in december veilig en goed uit te voeren. Daarom vraagt de gemeente u om van maandag 9 december tot en met woensdag 11 december tussen 7.30 en 13.00 uur de parkeerstrook niet te gebruiken.
  • Op 9 en 10 december is uw wijk (en ook Revant) alleen bereikbaar via de Beverweg. De toegangsweg bij de Beverweg is tijdens het werk toegankelijk voor autoverkeer. Verkeersregelaars regelen er het verkeer. De wijk uitrijden kan via het parkeerterrein van Revant. De slagbomen staan omhoog.
  • Op 11 december is de Brabantlaan ter hoogte van huisnummer 22, vanaf de ingang van Revant, afgesloten tot de Monseigneur Hopmansstraat. Revant is alleen bereikbaar via ingang Wilhelminasingel. Bewoners kunnen gebruik maken van de toegangsweg via de Beverweg. 

Beperken overlast

De gemeente en de aannemer erkennen dat het werk (geluids-)hinder geeft. Uiteraard proberen zij deze hinder te beperken. Heeft u een suggestie om de overlast te beperken of een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact of telefoon 14 076.

Uw Reactie
Uw Reactie