Tijdelijke vorstopvang dak- en thuislozen in oude schoolgebouw aan de Nansenweg

Publicatiedatum: 
15 okt 2020
Bredabericht: De gemeente richt binnenkort een tijdelijke vorstopvang in voor dak- en thuislozen. Hiervoor wordt het oude schoolgebouw aan de Nansenweg gebruikt. Reden voor deze extra tijdelijke opvang is corona. Normaal is de bestaande opvang voor dak- en thuislozen groot genoeg om tijdens vorstperiodes extra mensen op te vangen. Door de coronarichtlijnen van het RIVM, zoals het houden van 1,5m afstand, is dat in de bestaande locatie niet mogelijk. Er is daarom gezocht naar aan andere tijdelijke locatie voor opvang tijdens vorst.

Vorstopvang

De vorstopvang richten we de komende weken in met genoeg bedden en sanitair. We verwachten dat deze opvang op korte termijn beschikbaar is.

  • De opvang opent als de temperatuur 2 nachten achter elkaar 0 graden of lager is.
  • De opvang sluit als we verwachten dat het 3 nachten achter elkaar boven 0 graden is.  
  • De opvang is open van 19.00 tot 8.00 uur voor overnachting, gebruik van douche en toilet en men krijgt een warme maaltijd en ontbijt.
  • Op werkdagen tijdens kantooruren wordt de locatie door medewerkers van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) gebruikt als kantoor.
  • Professionele begeleiders/toezichthouders zijn tijdens openingstijden aanwezig.
  • In de vorstopvang zijn 20 bedden beschikbaar.

Veiligheid voor iedereen

Deze bijzondere tijd vraagt een bijzondere inzet van ons allemaal. We gaan ervan uit dat we er samen voor kunnen zorgen dat ook al onze dak- en thuislozen veilig onder een dak kunnen slapen. Tegelijkertijd houden we in de gaten dat dit niet ten koste gaat van de rust en veiligheid voor de directe omgeving.

Informatie

Vragen over tijdelijke vorstopvang: neem contact op met de gemeente.  

Uw Reactie
Uw Reactie