Tijdelijke invulling pand Neuborgstraat 15-17

Publicatiedatum: 
4 mei 2021
Bredabericht: Er komt een passende tijdelijke invulling van het pand aan de Neuborgstraat 15-17. Het is de bedoeling om hier nieuwe bewoners te huisvesten. De eigenaar heeft hiervoor opdracht gegeven aan beheerder Huischmeesters.

Tijdelijke beheerder Huischmeesters en de gemeente hebben met elkaar gesproken over de tijdelijke invulling van het pand.

Nieuwe bewoning

De gemeente heeft een verantwoordelijkheid om te zorgen voor passende zorg en begeleiding van mensen die dit nodig hebben. We zijn regelmatig op zoek naar plaatsen in de stad waar we mensen deze zorg of begeleiding kunnen bieden. Op dit moment zijn we op zoek naar een locatie voor mensen die wel werk of een dagbesteding hebben, maar geen onderdak en dus dringend op zoek zijn naar een zelfstandige woonruimte. Volwassenen die ondersteuning nodig hebben bij zaken als financiƫn en het huishouden. Mensen die met de juiste begeleiding een vervolgstap kunnen zetten naar een eigen woning. Wij denken dat het pand aan de Neuborgstraat zeer geschikt is voor deze bewoners. Uiteraard met de juiste begeleiding. Deze invulling past bovendien in het bestemmingsplan en voldoet daarnaast aan een grote maatschappelijke vraag.

Aanspreekpunt voor omwonenden

Wij hebben begrepen dat er bij sommige omwonenden zorgen bestaan over een goede invulling van het pand. In het verleden zijn er situaties geweest die hebben geleid tot overlast. Deze signalen nemen wij zeer serieus. Daarom hebben wij Huischmeesters nadrukkelijk verzocht ook de belangen van omwonenden te behartigen bij het beheer van de locatie. Dit betekent bijvoorbeeld dat zij direct bereikbaar zijn voor omwonenden.

Voortgang

Op dit moment wordt door de gemeente met Huischmeesters gesproken over de exacte invulling en randvoorwaarden die deze invulling tot een succes maken voor zowel de bewoners van het pand als de omwonenden. Zodra er meer duidelijkheid is informeren we omwonenden. We verwachten dat dit binnen enkele weken zal zijn.

Uw Reactie
Uw Reactie