Start werk Heerbaan tussen Heusdenhoutsestraat en Bergschot

Publicatiedatum: 
12 jun 2020
Bredabericht: Maandag 22 juni start aannemer Elshout B.V. Breda in opdracht van de gemeente met het werk aan de Heerbaan.

Het gaat om het versmallen van de Heerbaan tussen de Mouterijstraat en de Tilburgseweg, de aanleg van een rotonde bij de Heusdenhoustestraat en de aanleg van een tweerichtingen (snel)fietspad langs de Heerbaan. Het werk is naar verwachting eind oktober 2020 gereed.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn:

  • Van 22 juni tot 25 juli, het versmallen van de Heerbaan tussen de Mouterijstraat en
  • Bergschot.
  • Van 25 juli tot 17 augustus zijn er geen werkzaamheden en is de Heerbaan open.
  • Van 17 augustus tot eind oktober, de aanleg van de rotonde bij de Heusdenhoutsestraat en het aanbrengen van asfalt op de kruising Heerbaan - Bergschot. Tegelijk legt de aannemer een tweerichtingen (snel)fietspad aan (aan de zijde van Winkelcentrum Heusdenhout).

Bereikbaarheid

Van 22 juni tot 25 juli en van 17 augustus tot eind oktober is de Heerbaan afgesloten voor alle verkeer. Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid via de noordelijke rondweg, de Kapittelweg, de Beverweg, de Claudius Prinsenlaan en ook via de A27. Sluipverkeer door de wijk is niet te voorkomen. Meer informatie over de omleidingen kunt u vinden op www.breda.nl/wegwerkzaamheden.  

Winkelcentrum Heusdenhout blijft de hele tijd (van 22 juni tot eind oktober) wel bereikbaar te voet, per fiets en met de auto.

Begrip

De gemeente en de aannemer erkennen dat het werk hinder geeft. Uiteraard proberen zij deze hinder te beperken. Heeft u een suggestie om de overlast te beperken, of een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met de gemeente via contact@breda.nl of telefoon 14 076.

Uw Reactie
Uw Reactie