Sporten, muziekles, verjaardagsfeestjes; het is niet altijd even vanzelfsprekend

Publicatiedatum: 
3 feb 2021
Website Sam& gaat ouders met lager inkomen helpen.

Op 3 februari lanceerden Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, Leergeld Breda en de gemeente Breda de website Sam&: Samenvoorallekinderen.nl. Via deze website kunnen ouders met een laag inkomen direct een aanvraag doen voor bijvoorbeeld sport, cultuur en schoolspullen voor hun kind(eren). Met Sam& wil de gemeente kinderen ondersteunen die leven in armoede. Op woensdag 3 februari diende wethouder Boaz Adank samen met de kindercultuurburgemeester van Breda de eerste aanvraag in.

Het hebben van de juiste schoolspullen, sportlessen, maar ook op z’n tijd een leuk uitje buitenshuis. Het lijken vanzelfsprekende dingen. Maar dat zijn ze zeker niet altijd. Voor ouders met een laag inkomen zijn dit zaken die moeilijk te bekostigen zijn. Zeker in moeilijke tijden is het begrijpelijk dat ouders afwegingen maken. Het is wel belangrijk dat kinderen blijven meedoen. Breda investeert samen met deze mooie organisaties in de toekomst van deze Bredase kinderen.

Samen voor alle kinderen: Sam&

Sam& zet zich in om het aantal kinderen dat in armoede opgroeit te verminderen en hen weer mee te laten doen. In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat is gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas. Sam& is een landelijk initiatief van Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kindhulp. Deze organisaties hebben de handen in een geslagen om samen een website te ontwikkelen.

Alle regelingen samen

Op Sam& is informatie te vinden over landelijke regelingen die zijn bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen. Daarnaast is er lokale informatie te vinden. Door een Bredase postcode in te vullen, komen de lokale regelingen in beeld. Het is mogelijk om direct een vergoeding aan te vragen voor school, sport, muziek, cultuur, vrije tijd activiteiten, verjaardag en anders.

BredaPas

Met een BredaPas wordt het aanvragen nog makkelijker gemaakt. Ouders met een BredaPas kunnen direct een aanvraag doen via Sam&, door het nummer van de pas in te vullen. Ouders komen in aanmerking voor een BredaPas als zij een inkomen hebben tot € 1893 netto per maand (zonder vakantiegeld) en een vermogen dat lager is dan € 12.590. Aanvragen kan via deze website.

Hulp bieden

Sam& biedt ook de mogelijkheid dat anderen dan ouders een kind in armoede helpen. Bijvoorbeeld leerkrachten of maatschappelijk werkers. Ook is het mogelijk om vrijwilliger te worden of te doneren in natura, bijvoorbeeld tweedehands goede spullen. De voorwaarden staan op op Samenvoorallekinderen.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie