Singelloop 2023

Op 1 oktober 2023 is voor 36e keer de Bredase Singelloop. Een internationaal hardloopevenement met zo'n 16.500 lopers en 600 vrijwilligers. De deelnemers gaan door het historische centrum en langs de singels van Breda. Breda heet iedereen van harte welkom.

Veel informatie staat op de website bredasesingelloop.nl.

Winkels gesloten

Tijdens Singelloop Breda zijn de winkels in de binnenstad gesloten. 

Bereikbaarheid

De binnenstad is tussen 06.00 en 18.00 uur afgesloten voor auto’s. De parkeerterreinen en parkeergarages die binnen de singels liggen zijn wel geopend, maar niet bereikbaar voor autoverkeer. Op de fiets kunt u wel naar de fietsenstallingen in het centrum.

Bewoners en ondernemers kunnen tussen 07.00 en 10.15 uur de binnenstad uitrijden via de Lunetstraat of de John F. Kennedylaan. Parkeren kan op de parkeerplaatsen Curio (Wilhelminasingel 33) en bij de BUas (Sint Ignatiusstraat 6). Ook de parkeerplaats bij het station is bereikbaar.

Op wegwerkzaamheden en evenementen vindt u een actuele kaart met de plaatsen waar wegen in Breda zijn afgesloten of waar verkeershinder is door werkzaamheden of evenementen. 

Melden van overlast

De organisatoren proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken.
Heeft u toch (geluids)overlast van het evenement? Neemt u dan contact op met de organisator. Als u er niet uitkomt met de organisator, meld het dan bij de Gemeente Breda.