Ontwerp voor verbetering doorstroming Zuidelijke Rondweg definitief

Publicatiedatum: 
24 nov 2017
Het ontwerp voor de verbetering van de doorstroming op de Zuidelijke Rondweg is definitief. Na gesprekken met bewoners zijn ten opzichte van het voorlopig ontwerp wijzigingen aangebracht op het wegdeel tussen de Fatimastraat en de Claudius Prinsenlaan. Het gaat dan om een versmalling van de middenberm zodat er meer afstand is tussen de weg en de huizen, een minimale verplaatsing van de geluidswallen en het plaatsen van schanskorven voor extra geluidswering.

De gemeente neemt maatregelen om het verkeer beter te regelen op de kruispunten met de Baronielaan, Johan Willem Frisolaan en het Fatimaplein/Franklin Rooseveltlaan. Ook worden de invoegstroken verlengd. Bewoners spraken met de gemeente over het ontwerp en konden hun reactie indienen. Op basis van die input paste de gemeente het ontwerp aan.

De werkzaamheden tussen de Baronielaan en de Graaf Hendrik III Laan starten naar verwachting in mei 2018. Medio 2019 vangt het werk tussen de Fatimastraat en de Blauwe Keiweg aan. De gemeente voert dan de volgende maatregelen uit:

  • Een extra opstelstrook voor verkeer dat links afslaat bij de verkeerslichten op het Fatimaplein naar de tunnelbak;
  • Een tweede rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer op de Franklin Rooseveltlaan vanaf de Claudius Prinsenlaan richting het Fatimaplein;
  • Een verlenging van de invoegstrook op de Franklin Rooseveltlaan bij het kruispunt met het Fatimaplein richting A27;
  • Het verlengen van de invoegstrook bij het kruispunt met de Baronielaan richting tunnelbak;
  • Het opheffen van de invoegstrook bij het kruispunt met de Baronielaan richting A16 en deze aansluiten op de bestaande dubbele rijstrook ter hoogte van de Graaf Hendrik III laan;
  • Het verplaatsen van de belijning op de invoegstrook op de Graaf Engelbertlaan naar de Gr. Hendrik III laan.

Bekijk het definitief ontwerp met alle bijlagen

Wat vindt u van onze website?