Online informatiebijeenkomst voormalig scoutinggebouw Abeelstraat 8a

Publicatiedatum: 
12 jan 2021
Bredabericht: De gemeente en de aannemer verzorgen 19 januari vanaf 19.00 uur een online informatie- bijeenkomst over de toekomst van het terrein en de sloop van het voormalig scoutinggebouw aan de Abeelstraat 8a

Het gebouw aan de Abeelstraat is jarenlang in gebruik geweest als scoutinggebouw. Na de beëindiging van de scoutingactiviteiten is er onderzoek geweest naar een nieuwe invulling. Het gebouw was de afgelopen tijd nog verhuurd. Na beëindiging van die huur waren er geen belangstellende partijen meer voor huur of koop van het gebouw.

De huidige locatie van het gebouw Abeelstraat 8a voegen we na de sloop toe aan de naastgelegen speeltuin. Daardoor blijft de locatie beschikbaar voor de wijk. Op korte termijn komt er een schetsontwerp voor de invulling van dit terrein. De uitwerking van het ontwerp gebeurt met de direct omwonenden. Het is de bedoeling om de speelvoorzieningen van de speeltuin uit te breiden en de speeltuin te vergroenen. Door het aanbrengen van bomen en planten op het speelterrein is er meer schaduw. Hierdoor brengen we de opwarming op warme dagen iets terug. De speeltuin krijgt door de nieuwe invulling ook een vriendelijkere uitstraling.  

Digitale bijeenkomst

De gemeente organiseert samen met de aannemer een online informatiebijeenkomst voor de omwonenden. 

Uw Reactie
Uw Reactie