Onderhoud tunnelbak Oranjeplein zuidelijke rondweg

Publicatiedatum: 
19 mei 2020
Bredabericht: Maandag 25 mei start de gemeente met groot onderhoud aan de tunnelbak Oranjeplein.

Dit werk is nodig vooruitlopend op de geplande vergroening van de tunnel en herinrichting van het Oranjeplein. Het werk gebeurt in fases en duurt tot en met 26 juni, afhankelijk van het weer. De plannen voor de vergroening van de tunnel en de herinrichting van het Oranjeplein zijn nog in de beginfase. De gemeente is met omwonenden en ondernemers in gesprek over de plannen. De uitvoering hiervan is naar verwachting in 2021.

Werkzaamheden

Om vergroening mogelijk te maken reinigt de gemeente de tunnelwanden en brengt hierna een beschermende beton-coating aan. Verder zijn er betonreparaties aan de steunpilaren en het plafond van de tunnel. Ook is er onderhoud aan de stalen leuningen op de wanden van de tunnel.  

Hinder

  • De zuidelijke rondweg is ’s nachts van 25 mei tot zaterdagmorgen 30 mei tussen 20.00 en 6.00 uur ter hoogte van de tunnelbak afgesloten in beide richtingen voor alle verkeer. Borden geven de omleidingen aan. De omleidingen zijn ook te vinden via Wegwerkzaamheden.
  • Van 25 mei tot en met vrijdag 26 juni gebeurt het werk overdag van 7.00 tot 16.00 uur. De tunnel is niet afgesloten. Voor de veiligheid is het mogelijk dat de maximum snelheid dan tijdelijk wordt beperkt tot 30 km/uur.
Uw Reactie
Uw Reactie