NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

Breda is de strijd aangegaan met de gemeente Tilburg in (misschien wel) de spannendste derby van het NK-Tegelwippen 2021. Wie verruilde de meeste (tuin-)tegels voor groen? Tijdens het NK waren er diversie acties zoals tuinbonnen, tegeltaxi's, blossomboms en sportclubbonussen.

And te winner is....

In totaal zijn er in Nederland ruim 1,5 miljoen tegels gewipt. In Breda werden bijna 80.000 tegels ingeruild voor groen. Daarmee haalde Breda een mooie 6e plek. Dit tegen de 33e plek voor onze directe tegenstander Tilburg. Iedere bijdrage telt, en samen met al die andere deelnemende gemeenten hebben we ons land een stuk groener gemaakt. Meer informatie over Tegelwippen 2022 vindt u ter zijner tijd op de website Bredadoetmee.nl

In 2 jaar meer klimaatbestendig en biodivers

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende 2 jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto 'Een groen Nederland begint in je eigen tuin' slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners.
Wil jij meer doen? Bekijk de regio-website SamenWaterproof.

Meer subsidies

De gemeente kent diverse subsidies voor klimaatbestendige maatregelen. Kijk op deze website voor meer informatie over subsidies water en groen.

Uw Reactie
Uw Reactie