Zero Waste Week

Van zaterdag 2 juli tot en met vrijdag 8 juli vindt de Zero Waste Week in Breda plaats: hét festival dat laat zien hoe leuk leven met minder afval is! In de week worden meer dan 30 activiteiten georganiseerd om bezoekers te inspireren en helpen naar een leven zonder afval.

Veel te doen!

Op verschillende locaties in de stad is van alles te beleven: van interessante lezingen, tot prikkelende documentaires en creatieve knutselworkshops. Het programma is tot stand gekomen met ondernemers, maatschappelijke partijen en betrokken bewoners uit de stad. Zij bundelen hun kennis met als doel dit op een leuke en leerzame manier door te geven. Het onderwerp afvalvrij wordt simpel en toegankelijk voor iedereen.

Waarom een Zero Waste Week

De Gemeente Breda heeft het doel in 2030 zwerfafvalvrij te zijn. Om dit voor elkaar te krijgen moet er nog veel gebeuren. Van meer opruimen tot minder verpakkingen, maar vooral ook door minder te produceren en dus ook weg te gooien. Minder spullen en verpakkingen is beter voor het milieu, het leidt tot minder CO2 en zorgt ervoor dat we met elkaar minder grondstoffen gebruiken.

Zero Waste voor iedereen!

De Zero Waste Week is er voor iedereen in Breda! Voor mensen voor wie het onderwerp nieuw is tot inwoners die al langer bezig zijn met afvalpreventie. Het programma is interessant voor jong en oud. Deelname aan de activiteiten is voor een groot deel gratis (films en de Hap&Stap route uitgezonderd).

Het hele programma van de week is te vinden op de website van de Zero Waste Week.