WRKLAB076 biedt nieuwe werkomgeving voor Bredanaars

Voor sommigen is het heel vanzelfsprekend, voor anderen niet: het vinden van een fijne baan kan een uitdaging zijn. Mensen die thuis zitten met een (mogelijke) arbeidsbeperking lukt het niet altijd om aan werk te komen én te blijven. WRKLAB076 biedt hen een springplank om een passende, duurzame baan te vinden.

WRKLAB076 is gevestigd aan de Riethil 11. Vanuit hier krijgen Bredanaars met een (mogelijke) arbeidsbeperking handvatten om een fijne baan te vinden en zich te bewegen in de arbeidsmarkt.  Kandidaten ontwikkelen en begeleiden naar duurzame doorstroom naar een zo regulier mogelijke baan en het behouden van werk is ons doel.

Werknemersvaardigheden

Jongeren uit het speciaal onderwijs, mensen met een doelgroepindicatie vanuit het UWV en Bredanaars die een grotere behoefte hebben aan structurele ondersteuning krijgen bij WRKLAB076 de hulp die ze zoeken. Ze leren relevante werknemersvaardigheden en werken aan hun (zelf)vertrouwen.

WRKLAB076 is er voor en door Bredanaars. Dankzij dit initiatief krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteuning om een passende baan te vinden. Hierdoor groeien ze in hun autonomie, zelfredzaamheid en geluk en daar hebben ze de rest van hun leven profijt van.

Boaz Adank
demissionair wethouder Economie

WRKLAB076 is een van de laatste initiatieven die in Boaz zijn tijd als wethouder Economie is opgezet. “Ik ben trots op wat we in de afgelopen vier jaar hebben gedaan en bereikt. Ik heb er alle vertrouwen in deze portefeuille in goede handen is bij mijn collega Carla Kranenborg – van Eerd en kijk uit naar de komende bestuursperiode.”

Intensieve begeleiding

WRKLAB076 biedt via een methodisch en beproefd systeem iedere kandidaat én beoogde werkgever handvatten, zelfinzicht en intensieve begeleiding. Binnen 10 weken krijgt de deelnemer een stevige basis om door te stromen naar werk, met als doel: een arbeidsovereenkomst. Dit kan een functie zijn bij een van de werkleerlijnen of een baanafspraak met loonkostensubsidie. Het liefst zo regulier en duurzaam mogelijk, maar indien nodig dan beschikt de afdeling Werk altijd over andere opties om iedere kandidaat passend werk te bieden.

Netwerk in de stad

WRKLAB076 werkt samen met een breed in- en extern netwerk van professionals, scholen en de stad zelf. Hierdoor kunnen nog meer Bredanaars deelnemen en voorkomt de aanpak van WRKLAB076 vroegtijdige uitval en het risico dat deelnemers tussen uitkeringen en werk in terechtkomen.