Vergroening 1e zichtbare stap in realisatie visie Ginnekenstraat

De gemeente Breda, het Ondernemersfonds Breda (SOFB) en de Vereniging Commercieel Onroerend Goed Binnenstad Breda (VCOB) hebben een visie ontwikkeld voor de Ginnekenstraat en werken sinds eind 2022 aan de realisatie van deze visie. 
De straat ontwikkelt zich de komende jaren van een monofunctionele winkelstraat naar een vitale en levendige as die het hart van de binnenstad met zuid verbindt. Van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’.

Meer groen

Samen met de pandeigenaren en ondernemers plant de gemeente in mei blauwe regens en rode jasmijn in de straat en in de stegen aan weerszijden van de straat. Door een wijkdeal tussen het ondernemersfonds, de gemeente en de pandeigenaren is het aanplanten en het onderhoud voor de komende jaren goed geregeld. Daarnaast is er de wens om nog meer eigenaren in de straat te enthousiasmeren om ook mee te doen. 

Andere plannen

Deze vergroening is een eerste zichtbaar resultaat van de visie. Achter de schermen wordt hard doorgewerkt aan het uitwerken van ontwerpen voor bijvoorbeeld het toevoegen van zitelementen in de straat en nog meer groen. Ook is er sinds kort een pilot subsidie voor pandeigenaren in de Ginnekenstraat om de uitstraling van de gevels te verbeteren en overtollige reclame te verwijderen.
Meer informatie over de subsidie