Regionale samenwerking afvalinzameling

De gemeenten Breda, Geertruidenberg en Drimmelen hebben een mooie stap gezet in de samenwerking op het gebied van afvalinzameling en -verwerking. De gemeente Breda gaat per 1 januari 2023 het oud papier en karton van de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg inzamelen en verwerken. Dit sluit mooi aan bij het onderzoek naar regionale samenwerking op het gebied van afval en circulariteit. Dit onderzoek vindt momenteel plaats onder de gemeenten Altena, Alphen-Chaam, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk en Oosterhout.

Waarom samenwerken?

Door samen te werken, profiteren alle drie de gemeenten van schaalvoordelen: het werk wordt efficiƫnter uitgevoerd, waardoor er kosten worden bespaard. Door de afvalstromen te bundelen, zijn de gemeenten een sterkere speler op de markt van afvalstromen. Bovendien kunnen de gemeenten onderling kennis delen en informatie uitwisselen op het gebied van afval en circulariteit. Door - zoveel als mogelijk - een duurzame, elektrische wagen in te zetten in Geertruidenberg en Drimmelen, sluiten we aan bij de klimaatambities die de drie gemeenten hebben.

Donderdag 22 december hebben de wethouders Peter Bakker (Breda), Harry Bakker (Drimmelen) en Tommie Mertens (Geertruidenberg) de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hierbij is ook de elektrische inzamelwagen gepresenteerd. Deze wagen is voorzien van illustraties waarin de samenwerking tussen de drie gemeentes op een vrolijke manier tot uiting komt.

Wat merken bewoners ervan?

De inzameldagen in Geertruidenberg en Drimmelen veranderen. Voor de inwoners van Breda blijft alles hetzelfde.