Horecazaak op Reigerstraat 22 gesloten voor 4 weken wegens schenken van alcohol aan minderjarigen

Gemeente Breda heeft besloten om per direct een horecazaak te sluiten wegens herhaaldelijke overtreding van de Drank- en Horecawet. In de zaak aan de Reigerstraat 22 in Breda is meerdere malen door Toezicht en Handhaving geconstateerd dat alcoholische dranken werden geschonken aan minderjarigen, wat in strijd is met de wet. De controles vonden onder andere plaats op basis van meldingen van verontruste ouders, scholen en jeugdigen.

Na eerdere gesprekken tussen de eigenaar en zowel de gemeente als de politie over het drankbeleid van de zaak veranderde het drankbeleid van de zaak niet. Daarop volgde eerder al een bestuurlijke boete. Ook deze sanctie veranderde de situatie niet. Hierop is besloten dat de horecazaak per ingang van 19 april 2023 voor 4 weken gesloten blijft.

Gemeente Breda neemt het schenken van alcohol aan minderjarigen zeer serieus, niet alleen omdat het bij wet verboden is, maar ook omdat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van jongeren. Door het schenken van alcohol aan minderjarigen draagt de horecaondernemer bij aan de normalisatie van alcoholgebruik onder jongeren, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen en problematisch alcoholgebruik op latere leeftijd.

Naast het controleren van het drankbeleid in de Bredase horeca zet gemeente Breda ook in op de preventie om alcoholgebruik onder de 18 tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door informatieve lessen te faciliteren op middelbare scholen en het organiseren van Happy Ouder- avonden.