Goedkoper parkeren in garages en inloopstraten

Kort parkeren in de parkeergarages van de gemeente Breda is vanaf nu goedkoper. Een uur parkeren in de Barones of Concordia kostte € 2,50, dat wordt € 2,36. In de Chasséparking, De Prins of het Turfschip gaat het tarief van € 2,- naar € 1,88 per uur. In de inloopstraten naar het centrum is het eerste half uur parkeren gratis.

Een aantrekkelijke stad, is ook een goed bereikbare stad. Het college van B&W vindt het daarom belangrijk dat bezoekers makkelijk en betaalbaar kunnen parkeren in en rondom het centrum. De gemeentelijke parkeergarages leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

We hebben in Breda vijf mooie parkeergarages. Om de parkeerdruk in de straten te verminderen, hebben we het liefst dat bezoekers zoveel mogelijk gebruik maken van de parkeergarages. De kosten willen we daarom zo laag mogelijk houden. Zo laten we zien dat we een gastvrije stad zijn en komen we daarmee de ondernemers in de binnenstad tegemoet in deze lastige tijden.

Wethouder Jeroen Bruijns (parkeren)

In de parkeergarages rekenen bezoekers af per kwartier. De tarieven blijven verder zowel in de garages als op straat ongewijzigd. Dat betekent dus ook dat het voordelige dag- en avondtarief voor de garages blijft. Zo is een dagkaart in het Turfschip, De Prins of Chasséparking € 10,-. Tussen 18.00 en 9.00 uur de volgende dag parkeren, kost in alle vijf de garages € 5,50.

Inloopstraten

De Nieuwe Ginnekenstraat, Boschstraat, Korte Boschstraat, Haagdijk en Nieuwe Haagdijk zijn zogenaamde inloopstraten voor het centrum. Hier kort parkeren, om bijvoorbeeld even een boodschap te doen, is nog aantrekkelijker gemaakt. Het eerste kwartier parkeren was al gratis en dat is vanaf nu verlengd naar een half uur. Aanmelden bij de automaat of met een mobiele parkeerapp blijft wel nodig om hier gebruik van te maken.

Pinpas of creditcard

Enkele jaren geleden is al zonder problemen de contante betaling van het parkeergeld op straat in Breda gestopt. In de parkeergarages kan straks ook alleen nog met de pinpas of creditcard betaald worden. Hier werd ook nog nauwelijks met contant geld betaald.