Linie

In 2021 gaat de gemeente betaald parkeren uitbreiden in Linie. De precieze datum is nog niet bekend. Het gaat om het deel van de wijk waar het nu nog mogelijk is om gratis te parkeren.

Sinds het najaar van 2016 geldt betaald parkeren in Linie ten oosten van de Terheijdenseweg en tussen de Terheijdenseweg, Archimedesstraat, Keplerstraat en Liniestraat. 

Het aantal meldingen van bewoners over parkeerdrukte en ook de parkeertellingen zijn de aanleiding om betaald parkeren in Linie uit te breiden. Betaald parkeren helpt Linie nu en in de toekomst, veilig, leefbaar en bereikbaar te houden. Op basis van tellingen wordt in het najaar 2021 besloten welk deel tot vergunningparkeren gaat horen (alleen enkele straten of groter deel Linie).

Kaartje met stratenoverzicht

Parkeren op eigen terrein (POET)  

Woningen en bedrijven met eigen parkeergelegenheid (POET) kunnen hun eerste auto op eigen terrein parkeren en komen daardoor niet in aanmerking voor een parkeervergunning (basisvergunning) voor de eerste auto. Parkeren op eigen terrein is bijvoorbeeld een garage, carport, aangelegde (parkeer)plaats op eigen terrein of een oprit.

Bewoners en bedrijven in Linie die parkeergelegenheid op eigen terrein (POET) hebben, ontvingen daarover een brief.

Klankbordgroep 

De gemeente heeft de betrokken bewoners van Linie uitgenodigd om deel te nemen aan een klankbordgroep. Een groep van 12 bewoners denkt mee en levert een bijdrage aan een goede afweging van alle belangen. De onderwerpen zijn: de parkeertijden, de plaats van de parkeerautomaten en maatwerkoplossingen. Het parkeerbeleid van de gemeente is daarbij leidend. Bij de samenstelling van de klankbordgroep is er rekening mee houden dat de hele buurt vertegenwoordigd is.

Contact

Heeft u een vraag, opmerkingen, suggesties, of wilt u uw mening kwijt? Neem dan contact op via het contactformulier.

Contactformulier

Praktische informatie

  • Een basisvergunning voor bewoners kost € 4 per maand.
  • Een jaarvergunning voor de 2e, 3e of 4e auto kost € 8 per maand.
  • Er is een bezoekersregeling waarmee bewoners hun bezoek voor € 0,25 per uur kunnen laten parkeren in de wijk.
  • Voor mantelzorgers is er een aanvullende regeling.
  • Alle betrokken bewoners ontvangen ongeveer 1 maand voordat betaald parkeren in gaat informatie over het aanvragen van een parkeervergunning en de bezoekersregeling.

Nieuwsberichten

Meer informatie

Laatste update pagina: 16 september 2021

Uw Reactie
Uw Reactie