Kids Klimaat Experience direct genomineerd voor prestigieuze prijs

Publicatiedatum: 
24 mei 2019
Donderdag 16 mei kregen 1.100 kinderen uit Breda en omstreken een stem tijdens de Kids Klimaat Experience in Futuredome Breda (voormalige Koepelgevangenis).

De kinderen hadden het voor het zeggen. Hun vele wensen, ideeën en oplossingen voor een beter klimaat stonden centraal. Met dit evenement willen de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta jongeren verder motiveren mee te blijven denken.

Verbeter het klimaat, begin bij kinderen. Zij zijn de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten om bewust met het klimaat om te gaan. De gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta loven drie prijzen uit voor het beste ideeën om klimaatverandering te verminderen. De manier waarop is vrij. Tijdens alle workshops hebben de kinderen al veel ideeën gekregen en inspiratie opgedaan. Nu kunnen ze zelf creatief aan de slag met de prijsvraag. Via waterloket@breda.nl kunnen de kinderen tot 21 juni hun ideeën inzenden.

Kids Klimaat Experience

Zapp-presentator Klaas van Kruistum zorgde voor de juiste sfeer. De kinderen kregen van klimaattoppers astronaut André Kuipers en boswachter Arjan Postma met hondje Skipper van alles te horen over het klimaat. Vanuit de ruimte, op wereldniveau en heel dichtbij huis. Vervolgens zijn ze zelf aan de slag gegaan bij twintig workshops zoals: Tesla vervoer van de toekomst, Slim omgaan met drinkwater, een ‘Klimaatvaart’ over de singels, Vergroenen van je eigen schoolplein. Op meerdere momenten tijdens de dag konden de kinderen hun ideeën voor een beter klimaat delen: via een wensboom, workshops, prijsvraag en Instagram @Klimaatexperience. 

Nominatie Missing Chapter Awards

Nog voordat de Kids Klimaat Experience plaats vond, was dit grootse evenement al genomineerd voor de Missing Chapter Awards, in de categorie innovatie. Missing Chapter Foundation maakt zich hard voor het betrekken van kinderen bij belangrijke besluiten voor de toekomst. Kinderen hebben hier recht op en hun creatieve denkkracht maakt beslissingen beter. Missing Chapter helpt besluitvormers en faciliteert op allerlei manieren gelijkwaardige dialoog tussen generaties.
De Missing Chapter Foundation is een initiatief van Prinses Laurentien. Het is opgericht in aanloop naar de klimaattop in Kopenhagen in 2009. Vanaf 23 mei kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op www.missingchapter.org/stemmen-awards. De winnaars worden bekend gemaakt op 5 juni tijdens de Conferentie 2100 in het Museon in Den Haag.

Avondprogramma

Ouders van de aanwezige kinderen en andere volwassen hebben ’s avonds samen met weervrouw Margot Ribberink doorgepraat over de ideeën van de kinderen. Zodat gemeente Breda, waterschap Brabantse Delta, volwassenen en kinderen ook na de Kids Klimaat Experience van elkaar kunnen leren.

Gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta organiseerden deze dag in het kader van de Week van ons water in Brabant. Ook de provincie Noord-Brabant en het Klimaatverbond leverden naast alle workshopgevers een bijdrage.

Wat vindt u van onze website?