Kids Klimaat Experience in Breda

Publicatiedatum: 
15 mrt 2019
Verbeter het klimaat, begin bij kinderen. Zij zijn de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten tot klimaatbewust handelen. De gemeente houdt samen met waterschap Brabantse Delta op donderdag 16 mei 2019 een Kids Klimaat Experience in Futuredome (voormalige koepelgevangenis) Breda met topsprekers als André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink.

Een klimaatbestendige stad, dat gaat over hun toekomst. Daarom organiseert de Gemeente Breda samen met waterschap Brabantse Delta op donderdag 16 mei 2019 een Kids Klimaat Experience in Futuredome (voormalige koepelgevangenis) Breda met topsprekers als André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink. Er kunnen 700 kinderen meedoen en bij veel belangstelling zelfs 1.400. De experience vindt plaats in de Week van ons Water.

Kids Klimaat Experience

De experience heeft als doel om met kinderen en indirect met hun ouders te praten over het klimaatprobleem en wat we daar samen aan kunnen doen. Zo moeten we ons bijvoorbeeld aanpassen aan de klimaatverandering met veel groen in de stad, op schoolpleinen, maar ook in tuinen en op daken om hittestress en wateroverlast te verminderen. Maar we moeten ook energie besparen en duurzaam opwekken. Iedereen kan meehelpen, want we moeten het samen doen. Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda zijn uitgenodigd voor deze experience op 16 mei in FutureDome. Het is een experience, omdat het een beleving is van meer dan een dag. Rondom 16 mei kunnen scholen ook gastlessen en lespakketten krijgen of een bezoek brengen aan een waterzuivering. Het is ook de bedoeling om na 16 mei een kinderklimaatraad in te stellen.

Gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta nodigen ook andere (water)partners uit om aan te sluiten bij de experience.

Tof programma

Astronaut André Kuipers, bekende boswachter Arjan Postma en meteoroloog en klimaatdeskundige Margot Ribberink hebben een hoofdrol. Klaas van Kruistum is dagvoorzitter. De experience staat in het teken van klimaatverandering en een duurzame omgang met water. Er zijn praktische en leerzame workshops zoals: Maak een groen schoolplein, Experimenteer met waterproefjes, Doe mee in een Lagerhuisdebat en Maak je eigen klimaatvlog.

Wat vindt u van onze website?