Kids Klimaat Experience in Breda

Publicatiedatum: 
15 mrt 2019

Update 26 juni

Bekendmaking prijswinnaars Kids Klimaat Experience

Kinderen die meededen aan de Kids Klimaat Experience mochten meedoen aan een prijsvraag. Uit alle inschrijvingen zijn 4 winnende ideeën gekomen. 

  • Brechje en Noor van basisschool Laurentius met een fietsapp voor een beter klimaat
  • Cato met een vlog over het gebruik van een regenton
  • Noud van de basisschool Laurentius met het gebruiken van waterturbines in de Mark
  • Ans van de Praktijkschool met een koelsysteem in de klas op zonne-energie

De prijsuitreiking is binnenkort. De winnaars krijgen in ieder geval kaartjes voor het watersnoodmuseum en een jaarabonnement van het zwembad Wolflaar. Ook wordt er keken naar de mogelijkheden om de ideeën verder uit te werken.

Kids Klimaat Experience

Verbeter het klimaat, begin bij kinderen. Zij zijn de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten tot klimaatbewust handelen. De gemeente hield samen met waterschap Brabantse Delta op donderdag 16 mei 2019 een Kids Klimaat Experience in Futuredome (voormalige koepelgevangenis) Breda met topsprekers als André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink. De experience vond plaats in de Week van ons Water.

Kids Klimaat Experience

De experience had als doel om met kinderen en indirect met hun ouders te praten over het klimaatprobleem en wat we daar samen aan kunnen doen. Zo moeten we ons bijvoorbeeld aanpassen aan de klimaatverandering met veel groen in de stad, op schoolpleinen, maar ook in tuinen en op daken om hittestress en wateroverlast te verminderen. Maar we moeten ook energie besparen en duurzaam opwekken. Iedereen kan meehelpen, want we moeten het samen doen. Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda waren uitgenodigd voor deze experience op 16 mei in FutureDome. Een experience, omdat het een beleving is van meer dan een dag. Rondom 16 mei konden scholen ook gastlessen en lespakketten krijgen of een bezoek brengen aan een waterzuivering. Het is ook de bedoeling om na 16 mei een kinderklimaatraad in te stellen.

Wat vindt u van onze website?