Je bent een held met geld als...

Publicatiedatum: 
15 feb 2019
Vrijdag 15 februari heeft de jury de winnaars geselecteerd van de challenge ‘Je bent een held met je geld als…’. De challenge is georganiseerd als voorbereiding op de Week van het geld.

Update 18 februari 2019

De winnaars van de challenge ‘Je bent een held met je geld als…’ zijn bekend. Dit zijn de groepen 7 van de volgende bassischolen:

Basisschool De Spindel (7c), KBS de Rosmolen (7), KBS Jacinta (7a en 7c), Montessori+ Prinsenbeek, KBS de Parel, KBS Sinte Maerte (7C), KBS de Griffioen (7c en 7d), KBS Olympia, KBS John F. Kennedy (7a), KBS de Spoorzoeker (7a en 7b), KBS Helder Camara (7a).

--------------------------------------------------

De winnaars, 14 groepen 7 van Bredase basisscholen, zijn op 25 maart aanwezig bij de officiële opening van de landelijke Week van het geld in het NAC Breda-stadion. Als voorbereiding op de opening krijgen deze leerlingen een masterclass Discussiëren kun je leren. Verder staat voor de winnaars een gastles over omgaan met geld op het programma. Deze gastlessen worden gegeven door professionals uit de financiële sector en de Gemeente Breda. 

Er waren 28 creatieve inzendingen waaruit de jury deze 14 groepen selecteerde. De winnende groepen 7 zijn welkom bij de officiële opening van de Week van het geld op maandag 25 maart in het NAC Breda-stadion. Ze krijgen vóór de opening een masterclass ‘Discussiëren kun je leren’ en een gastles over omgaan met geld door professionals uit de financiële sector.

De Bredase aanpak ‘Held met geld’ werkt en valt op in Nederland. De de landelijke organisatie Wijzer in geldzaken houdt de officiële opening van de nationale projectweek Week van het geld 2019 vanuit het NAC Breda-stadion. Bredase leerlingen zitten daar op de tribune.

Jury

Juryleden Lisa Gaal (Kindercultuurnachtburgemeester 2019), Mart van Poppel (NAC Breda), Manon Stevens en Christine de Moor (beiden van de werkgroep Jeugd en Politiek) en Boaz Adank (voorzitter) hebben alle inzendingen bekeken en gewaardeerd. Er waren veel diverse, creatieve vertalingen van het motto, variërend van rap’s, filmpjes, website en ook een boek, stripverhaal en een driedimensionale kunstwerk.
Ook is het winnende motto van de Facebook-oproep vandaag bekend gemaakt. Het motto ‘Je bent een held met je geld, als je het vóór je het uitgeeft eerst even telt’ van Wilma Bakx scoorde als beste.

Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken om kinderen in het basisonderwijs te leren omgaan met geld. Dit jaar is het landelijk thema ‘Ben jij een held met je geld?’. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers jong geleerd is oud gedaan!

Wijzer in geldzaken biedt kinderen, leerkrachten en ouders een scala aan activiteiten. In Breda vinden tijdens de themaweek allerlei Held met geld-activiteiten plaats op diverse locaties in de wijken en dorpen, zoals bij kinderdagverblijven en in buurthuizen. Basisscholen kunnen zich aanmelden voor gastlessen.
Meer informatie staat op de website van de Week van het Geld

Wat vindt u van onze website?