Huishoudelijk afval scheiden

In 2017 of 2018 heeft u nieuwe containers gekregen voor het gescheiden inzamelen van uw huishoudelijk afval. U leest er meer over op deze pagina.
Heeft u nog geen nieuwe containers ontvangen dan geldt voor u de oude situatie.

Wat hoort waar

Om precies te weten welke soort afval waar hoort kunt u het overzicht downloaden, printen en op een zichtbare plaats ophangen.

pdf Afval scheiden: Wat hoort waar? (PDF, 2.2 MB)

Afval gescheiden aanbieden

Het standaard pakket bestaat per huishouden uit 3 groene containers van 240 liter met een gekleurde deksel:

U heeft de keuze uit een 140 liter container in plaats van een 240 liter container.
Voor plastic verpakkingsafval en lege drankpakken kunt u ook kiezen om het plastic in zakken aan te bieden.
Voor GFT is er een keuze voor een 25 liter containertje.

Herbruikbaar afval dat niet in deze containers mag, waaronder glas,
textiel, klein chemisch afval, frituurvet en olie of kleine elektrische apparaten, brengt u zelf weg naar een verzamelcontainer in uw wijk, inleverpunt of het milieustation.

Restafval in ondergrondse restcontainer

Het afval dat overblijft brengt u naar een ondergrondse container voor restafval bij u in de buurt. De container opent u met de door u ontvangen afvalpas. Gebieden met weinig huizen krijgen een container met grijze deksel aan huis voor restafval.

  • Gaat de container niet open? Breng het restafval dan naar de andere ondergrondse container waar u het restafval mag brengen of neem uw afval mee terug.
  • Grofvuil of te grote zakken komen klem te zitten en blokkeren de container. Meld grofvuil aan en laat het gratis ophalen.

De Gemeente wil problemen met ondergrondse restcontainers zo snel mogelijk oplossen. U helpt daarbij door contact op te nemen, een melding te maken als een container vol of verstopt is, als een container niet opent of als afval naast een container is geplaatst.

Grofvuil

Afval dat te groot of te zwaar is voor een (ondergrondse) restcontainer is grofvuil en brengt u naar het milieustation of laat u op afspraak ophalen.

Afvalpas voor ondergrondse restcontainer

U ontvangt 1 afvalpas per adres.
De afvalpas geeft toegang tot 2 ondergrondse containers bij u in de buurt.
Afvalpas kwijt, gestolen of beschadigd, neem dan contact op met de gemeente. Uw pas wordt geblokkeerd. De nieuwe pas wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Uw wijk aan de beurt

Als uw wijk aan de beurt is voor de nieuwe manier van afval inzamelen, krijgt u hierover een brief en een bewaarboekje over afval scheiden. Bewaarboekje kwijt? De gemeente stuurt per e-mail een nieuw boekje toe. U neemt hiervoor contact op met de gemeente.

Meer informatie

Gebied A

(Ulvenhout, Bavel, Nieuw-Wolfslaar, Overakker, IJpelaar, Blauwe Kei, Ginneken en Ruitersbos)
Voorlopig locatieplan gebied A
Aanwijzingsbesluit gebied A
Aanvulling op aanwijzingsbesluit gebied A

Gebied B

(Prinsenbeek, Haagse Beemden, Teteringen, Heusdenhout, Brabantpark, Fellenoord, Schorsmolen, Chassé, Valkenberg en City)
Voorlopig locatieplan gebied B
Aanwijzingsbesluit gebied B
Aanvulling op aanwijzingsbesluit gebied B
Aanvulling op aanwijzingsbesluit november 2017

Gebied C

(Belcrum, Heuvel, Princenhage, Tuinzigt, Westerpark, Zandberg, Sportpark, Doornbos-Linie, Geeren Zuid, Geeren Noord, Wisselaar, Biesdonk, Waterdonken, Effen-Rith, Haagpoort, Station, Boeimeer)
Voorlopig locatieplan gebied C
Aanwijzingsbesluit gebied C
Aanvulling op aanwijzingsbesluit november 2017