Gemeenten streven naar officiële status Van Gogh Nationaal Park

Publicatiedatum: 
25 jul 2019
De gemeenten Zundert, Breda en Etten-Leur zetten zich in om het Van Gogh Nationaal Park te realiseren.

Johan de Beer, portefeuille Vrijetijdseconomie van de gemeente Zundert, treedt namens de 3 gemeenten toe tot de stuurgroep Van Gogh Nationaal Park in oprichting. Deze stuurgroep zet zich in om, via een aanvraag, de officiële status van ‘Nationaal Park’ (NP) te verkrijgen.

Tussen Zundert, Breda, Etten-Leur, Waalwijk, Tilburg, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Helmond en Nuenen liggen toonaangevende natuurgebieden, agrarische cultuurlandschappen, innovatieve economieën én ligt de tastbare erfenis van Van Gogh. Naast zijn erfgoed, herkent Brabant zich in de waarden van Van Gogh: experimenteel en non-conformistisch, verbeeldingskracht, passie voor natuur en landschap, liefde voor het alledaagse en de ploeterende mens.

Het Van Gogh Nationaal Park is een vliegwiel voor de verbindende Brabantse aanpak op het gebied van natuur, landschap, energie, klimaat, cultuur en regionale economie in relatie tot de grote ruimtelijke opgaven in Brabant.

Van Gogh-gemeenten

De stuurgroep maakt zich hard voor de officiële status van ‘Nationaal Park’ (NP) voor dit parkgebied. Zundert, Breda en Etten-Leur hebben een bijzondere band met Van Gogh. De naam Van Gogh Nationaal Park is een aansprekend, sterk merk. Het vertelt een internationaal onderscheidend en krachtig verhaal over één van de slimste regio’s ter wereld. Van Gogh Nationaal Park levert een belangrijke kwaliteitsimpuls voor onze directe woon- en werkomgeving, zet Noord-Brabant toeristisch op de kaart en versterkt de economische positie van de regio. Het is een samenwerking met andere Brabantse gemeenten bedrijven, kennisinstellingen en de provincie. Om de status van NP te verkrijgen, moet er in maart 2020 een aanvraag namens alle deelnemende partijen te worden ingediend bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Uw Reactie
Uw Reactie