Verhaal van Breda

Verhaal van Breda

Breda heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht vanwege haar ligging. En vandaag is Breda nog steeds een stad van internationale verbindingen. De enige Nederlandse stad waar de snelle treinverbindingen naar Parijs en Berlijn elkaar gaan kruisen. Dat maakt Breda uniek. Die ligging benutten we om Breda op de kaart te zetten als ‘Internationale Schakelstad’.

Het positioneren van Breda als ‘Internationale Schakelstad’ gaat niet alleen over ligging, maar ook over een stad waar het goed werken en wonen is, in een groene en historische omgeving, waar mensen elkaar ontmoeten en aandacht hebben voor elkaar. Lees hier het Verhaal van Breda.

Ambities

Het Verhaal van Breda gaat de gemeente samen met de nieuwe citymarketingorganisatie en partners in de stad vormgeven. Na vaststelling van het verhaal begint het eigenlijk pas echt. Dan gaan we het verhaal vertalen, verbeelden en verbinden. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners in de stad. Dat vraagt om torenhoge ambities. Zodat Breda in 2030 misschien wel de eerste Europese stad is die in een groen park ligt. En je vanuit dat park in drie kwartier in Parijs, Londen, Kopenhagen of Berlijn staat.

Meedoen

Door Breda duidelijker te positioneren wil de gemeente nieuwe bewoners, bedrijven, bezoekers en bollebozen aantrekken. Het Verhaal van Breda vormt het fundament voor citymarketing, plannen ontwikkelingen en evenementen. Dit gaat de gemeente in 2017 samen met de nieuwe citymarketingorganisatie en andere partners in de stad en dorpen vormgeven. Wil je meedoen? Laat het dan weten via verhaalvanbreda@breda.nl

Zoektocht

De zoektocht naar het Verhaal van Breda startte begin dit jaar. Samen met stadsmakers, experts,  inwoners en raadsleden is gezocht naar het DNA van de stad, unieke kenmerken en ambities. Dit gebeurde tijdens vele on- en offline gesprekken, enquêtes, inspiratiesessies en creatieve bijeenkomsten.

De zoektocht liet zien dat Breda een stad van kwaliteit is. Kwaliteit van werken en leven. Met van oudsher een grote aantrekkingskracht vanwege haar ligging. Daarom wil Breda zich nu en in de toekomst positioneren als Internationale Schakelstad en daarmee onderscheiden van andere steden. Hiervoor kiest Breda drie paden:

  • schakelen op assen: Breda is een internationaal knooppunt in Noordwest Europa waar auto- en spoorwegen samenkomen. In 2030 sta je vanuit Breda in drie kwartier in Parijs, Londen, Berlijn of Kopenhagen.
  • schakelen op kwaliteit: Breda is een fantastische stad om te wonen en werken in een groen en historisch decor. In 2030 is Breda de eerste Europese stad in een groen park.
  • schakelen met elkaar: Breda is een stad waar mensen elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. In 2030 heeft Breda een stadsambassade in vijf metropoolsteden waar we wereldwijd mensen inspireren met deze ontmoetingen en kennisuitwisseling.

Inspiratiehoek

De inspiratiehoek geeft onder meer publicaties en voorbeelden.  

Bijlagentabel
BijlageGrootte
Verhaal van Breda…697.82 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.