logo

Breepark

Evenementenzone Bavelse Berg wordt Breepark!!

Wie zijn de initiatiefnemers?

Maver Holding BV en Aannemersbedrijf van Agtmaal, onderdeel van het Volker Wessels concern, zijn de ontwikkelaars van de evenementenzone aan de voet van de voormalige afvalberging Bavel / Dorst. Grontmij, eigenaar van de afvalberging, heeft te kennen gegeven deze berg zelf verder te willen ontwikkelen.

Breepark krijgt gezicht!

De evenementenzone Breda is uniek te noemen.

Opgehangen aan het thema “Outdoor, sport, try & buy” zal op deze locatie een ontwikkeling verrijzen die veel bezoekers naar de stad zal trekken voor een belevenis, een dagje uit of een uniek evenement. De zorgvuldig gekozen combinatie van sportgerelateerde retail, sport in de openbare ruimte, evenementen en vrije tijd, biedt Breda niet alleen een uniek evenementenpodium, maar ook een innovatief vrijetijdsconcept op een voorheen lastig te ontwikkelen locatie.

Wat gaat wanneer open? De planning in een notendop:

Decathlon   25 november 2015             4.000 m2 sportretail

McDonalds   2 januari 2016                   Fastfood

Outdoor        5 mei 2016                        55.000 m2 voor outdoorevenementen

Kinepolis      zomer 2016                       10.000 m2 bioscoop

Maver           oktober/ november 2016   80.000 m2

evenementencomplex totaal          

(o.a. Kids Palace, Bowlingpoint & Glowgolf, Happy Italy)                   

De hal biedt een podium voor groot- en kleinschalige evenementen bieden zoals vak- en publieksbeurzen, (pop)concerten, sport en culturele evenementen. Er is daarbij specifiek gekozen voor een relatief conjunctuur ongevoelige ontwikkeling door niet specifiek op één onderdeel van de vrijetijdsmarkt te richten. Dit wordt benadrukt door het grote evenemententerrein dat de combinatie binnen-buiten mogelijk maakt, wat in de wereld van evenementenlocaties uniek is. Daarnaast zullen aanvullende leisurefuncties gerealiseerd worden ten behoeve van versterking van het concept en zal er ruimte zijn voor specifieke sportgerelateerde retail. Doel is onder meer om actief beoefenen van sport, op de specifiek daartoe aangelegde sportveldjes in het gebied en het natuurgebied. Dit als completering van de beleving. Er komt ook een jongerencentrum en leerbedrijf, in samenwerking met de NHTV en ROC West-Brabant.

Voor meer informatie zie http://breepark.nl/

Bijlagentabel
BijlageGrootte
factsheet_breepark.pdf…825.63 KB
factsheet_decathlon.pdf…473.86 KB
factsheet_kinepolis.pdf…348.38 KB
factsheet_maver_holding.pdf…1.49 MB
factsheet_mcdonalds.pdf…934.56 KB
bp_fb_naam_post.jpg…229.58 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.