In verkennende fase

Breda in 2030

Breda 2030 is de community waarin Bredanaars met elkaar praten over de toekomst. Op dit moment gaat het gesprek over Breda begroot.

Breda Begroot is een experiment waarbij inwoners invloed kunnen uitoefenen op waar het geld van de gemeente naar toe gaat. Dat verkennen inwoners, gemeenteraad en college met elkaar. 

Toekomst Breda Begroot

Begin dit jaar experimenteerden Prinsenbeek en Princenhage met een pilot van Breda Begroot. Hoe nu verder? Dat verkennen we op dit moment samen met de stad. Op 19 mei vond er een festival plaats bij Strand Binnen waren we spraken over de toekomst van een Bredase burgerbegroting.

Een groep bewoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren verwerkt de leerpunten van de pilots en het festival. Nog voor de zomer volgt er een besluit over de toekomst van Breda Begroot.

Wil je meedenken? Laat het dan weten via Facebook of Twitter.

Hoe begroot een gemeente eigenlijk?

Tijdens de pilots in Prinsenbeek en Princenhage vroegen veel inwoners zich af hoe een gemeente nu eigenlijk begroot. Daarom vertelt René-Pascal van den Boom, docent aan de Avans Hogeschool, er meer over in de online fasterclass 'Hoe begroot een gemeente?'. Vragen? Stel ze via Facebook of Twitter!

Tips en ideeën voor Breda begroot

Vragen en antwoorden